HERNE - Sp.a achter lokaal pact

C21

HERNE - Sp.a achter lokaal pact

Michiel

In een mededeling prijst de sp.a Herne zich gelukkig met het afsluiten van het lokaal pact door het gemeentebestuur met de Vlaamse Overheid tijdens de jongste gemeenteraad. Eerder had de partij reeds aangedrongen op een dergelijke overeenkomst.

“Wij zijn blij dat de gemeente Herne het lokaal pact met de Vlaamse regering ondertekent. Hierdoor worden de schulden van de gemeente en van het OCMW voor 100 euro per inwoner overgenomen door de Vlaamse Overheid. De gemeente krijgt hierdoor een beetje meer financiële ademruimte”, aldus voorzitter Michiel De Pelsemaeker.
 
“Maar ook voor de inwoners van Herne zelf valt er goed nieuws te rapen”, geeft de voorzitter verder aan. “Door het aangaan van het lokaal pact verplicht de gemeente er zich ook toe de forfaitaire huisvuilbelasting af te schaffen. Dat maakt een besparing uit van 172 euro per gezin. In tijden van lagere koopkracht zoals nu kan dat tellen”.
 
De sp.a Herne is evenmin voorstander van eender welke forfaitaire belasting. “Mensen met een laag inkomen betalen dan evenveel als de meer gegoede inwoners maar voelen het veel minder in hun portefeuille. Gelukkig zal daarin vanaf volgend jaar verandering in komen en kunnen wij ook in onze gemeente volop gaan voor het principe dat de vervuiler betaalt”, geeft de jonge voorzitter nog aan.
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 11 mrt 2023

archief