SINT-PIETERS-KAPELLE - De Rasbeek- en de Rooststraat nodigen uit

C21

SINT-PIETERS-KAPELLE - De Rasbeek- en de Rooststraat nodigen uit

Straatfeest_rasbeek_en_roost_2011_-_deschuyffeleer__3_
De Rasbeek- en de Rooststraat nodigen uit - Foto's © Deschuyffeleer
 
Straatfeest_rasbeek_en_roost_2011_-_deschuyffeleer__1_
Met veel animo speelt Christian Plaitsir met zijn Citroën Traction Avant telkenmale voor gelegendheidstaximan - © Deschuyffeleer
 

De vijfde editie van het straatfeest met barbecue in de Rasbeekstraat in Sint-Pieters-Kapelle was terug een schot in de roos. “Meer dan 30 bewoners schreven zich in”, aldus Francine Vermeersch.  In het aanbod zaten een prima zomerweertje, lekker eten en drinken en een overvloed aan gemoedelijke sfeer. Ook de talrijke jonge bengels konden het best met elkaar vinden.

Voor hun jaarlijkse activiteit lieten de Rasbeekstraatbewoners ook de buren uit de Rooststraat toe. Deze straat telt overigens slechts 3 woningen.
Op het vorige straatfeest was het voor Trix Ceulemans en Guido Janssens meteen raak. Op die dag verhuisden zij immers van Vilvoorde naar Sint-Pieters-Kapelle en ruilden zij het stedelijke voor het landelijke. “Een straatfeest dat was voor ons iets totaal onbekend“, stelt Trix enigszins opgetogen. “Meteen hebben wij ons hier ingeburgerd en geïntegreerd gevoeld en nu een jaar later hebben wij onze verhuis nog geen seconde beklaagd”.
Op dit jaarlijks gebeuren speelt Christian Plaitsir met zijn Citroën Traction Avant telkenmale met veel animo voor gelegendheidstaximan. Een paar oudere dames mogen dan genieten van een ritje met de fonkelende oldtimer uit 1954. Terloops geeft Christian graag mee dat ook Urbanus van de diensten van zijn Frans pronkstuk heeft gebruik gemaakt voor de fotostrip van Bleek en Snortrimmer dat verscheen op 1 april 2008. Voor één dag was 'Het Belang van Limburg' dan 'Het Belang van Urbanus'
Voor het straatfeest maakt de buurt ook gebruik van de buurtkoffer van de gemeente. Deze koffer, waar trouwens iedere straat of wijk gebruik kan van maken, bevat onder meer tafels en stoelen voor 50 personen, 2 partytenten, recycleerbare bekers, een springkasteel en een spelenassortiment.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief