HERNE – Jeugdvoetbaltornooi groeit uit tot topper

C21

HERNE – Jeugdvoetbaltornooi groeit uit tot topper

Jeugdvoetbaltornooi_herne_aug_2011__7_
Het Jeugdbestuur FCHerne - © Deschuyffeleer
 
Jeugdvoetbaltornooi_herne_aug_2011__1_
© Deschuyffeleer
 
Jeugdvoetbaltornooi_herne_aug_2011__2_
© Deschuyffeleer
 
Jeugdvoetbaltornooi_herne_aug_2011__6_
© Deschuyffeleer
 

Daar waar de MarkzonenTollembeek met meester Willy De Spiegeleer en zijn bestuursploeg in een nabij verleden nog het mekka was voor het jeugdvoetbal in de Markvallei, zo lijkt deze fakkel thans door het jeugdbestuur van FC Herne te zijn overgenomen. Zo meldden zich 74 ploegen gespreid over 10 leeftijdscategorieën aan voor het 19de zomertornooi dat afgelopen weekend aan de Hernekouter zijn beslag kreeg. Het tornooi kreeg dan ook zo’n 850 betalende toeschouwers over de vloer.

FC Herne telt een dynamisch jeugdcomité rond coördinator Yvan Ricour. Een nieuwe en immer up-to-date website van de hand van webmaster Diederik Wijfels is daar trouwens ook een exponent van. Andy Melis als tornooiverantwoordelijke, Eric Vanhove als wedstrijdverantwoordelijke en Patricia Van Staeyen als secretaris vervolledigen de stuurploeg. Zelf telt FC Herne momenteel 170 jeugdspelers van U6 tot U17.
 
“Allicht mede door onze nieuwe website schreven zich dit jaar 74 ploegen in. Dit is nagenoeg 25 meer dan vorig jaar. Ook kwamen er ook meer ploegen opdagen uit de nationale afdelingen zoals AFC Tubize, Dender EH, FC M Brussels, St. Wetteren, Olsa Brakel, Tempo Overijse en KSK Londerzeel”, vertelt Yvan Ricour trots. “Wij dienden het tornooi dan ook te spreiden over 3 dagen”. Het tornooi was opgesplitst in 10 poules gaande van U6 tot en met U17.
 
Het was Tempo Overijse dat in de hoogste reeks (U17) de overwinning wist te bemachtigen. De overige winnaars waren KSK Londerzeel (U15 en U13), US Rebecquoise (U12), KSV Sottegem (U11), St. Wetteren (U10), FC M Brussels (U9, U8 en U7) en RUS Flobecq (U6).
 
Alle informatie over het jeugdvoetbal in de schoot van FC Herne is te raadplegen op www.fcherne.be .   
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief