HERNE – Noodweer houdt lelijk huis

C21

HERNE – Noodweer houdt lelijk huis

Blikseminslag_lindestraat_herne__6_
Blikseminslag Lindestraat - Foto's © Deschuyffeleer
 
Blikseminslag_lindestraat_herne__2_
 
Blikseminslag_lindestraat_herne__3_
 
Blikseminslag_lindestraat_herne__4_
© Deschuyffeleer
 
Blikseminslag_lindestraat_herne__5_
© Deschuyffeleer
 

Tijdens een heftig onweer is de bliksem ingeslagen op de schouw van een woning in de Lindestraat in Herne in het buurt van het parochiaal centrum. Er was een begin van brand. In het dak van de woning ontstond aan de achterzijde een groot gat. Ook in de woning was er heel wat schade.

De bewoners, het echtpaar Rudy en Anne Vandevelde, waren op het ogenblik van de feiten afwezig. Schoonbroer Patrick Faut, die naast de getroffen woning woont, zag alles met een bang hart gebeuren. De brandweer van Edingen kon door haar snel optreden de schade enigszins beperken.
 
Het was omstreeks om 8u dat een vrij hevige onweerszone met aanhoudende bliksemschichten en indringende donderslagen over de Markvallei en het centrum van Herne trok. De regen gutste minutenlang met volle bakken naar beneden.
 
Patrick Faut doet onthutst het verhaal van de blikseminslag en het begin van brand. “Tijdens het onweer zag ik plots een felle bliksemslinger en haast gelijktijdig hoorde ik een luide doffe knal. Ik keek naar buiten en zag dat de bliksem was ingeslagen op de schouw en het dak van de naastgelegen woning van mijn schoonbroer- en schoonzus. Er ontstond een begin van brand. Ik heb onmiddellijk getracht de hulpdiensten te bereiken doch het GSM- verkeer was  duidelijk verstoord”.
 
Het was uiteindelijk door middel van de vaste telefoon en via een contact met zijn echtgenote Carine die op het gemeentehuis werkt, dat deze laatste de hulpdiensten kon alarmeren. De brandweer van Edingen was snel ter plaatse en kreeg de brand vrij vlug onder controle. Ook de Civiele Bescherming van Liedekerke kwam ter plaatse om mee het dak met een groot zeil af te dekken.
 
Tijdens hetzelfde noodweer sloeg op Steenberg in Herfelingen ook de bliksem in op een aanpalende schuur aan de woning van eerste schepen Mark Bombaert. Er was ook op verschillende plaatsen wateroverlast zoals in de Brikstraat, de Rooststraat en de Markstraat in Sint-Pieters-Kapelle en op de Assesteenweg ter hoogte van Olympia.
 
Om verdere wateroverlast in de streek tegen te gaan zette de Vlaamse Milieumaatschappij de bufferzones langsheen de Mark open om overstromingen bij verdere hevige neerslag te voorkomen. Nog deze namiddag is er op het gemeentehuis een spoedvergadering gepland van de gemeentelijke crisiscel om reden om 16u een piek van nieuwe wateroverlast wordt verwacht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief