HERNE – Gemeentebestuur waarschuwt voor overstromingen

C21

HERNE – Gemeentebestuur waarschuwt voor overstromingen

Dsc04323
Burgemeester Kris Poelaert, Coördinator Technische dienst Noël Volckaert, gemeentelijke rampen- en milieuambtenaar Anja Mertens, gemeentelijke rampenambtenaar Carine Van de Velde - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc04327
Situatie aan de Boesmolenstraat di 17u - © Deschuyffeleer
Dsc04326
Situatie aan de Boesmolenstraat di 17u - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur waarschuwt de bevolking voor mogelijke overstromingen ten gevolge van de hevige neerslag van de voorbije uren. Nieuwe felle regenbuien kunnen het gevaar voor nieuwe overstromingen de komende uren en dagen nog versterken. De gemeentelijke crisiscel met burgmeester Kris Poelaert volgt de toestand van nabij. Alle diensten zijn in staat van paraatheid. Op de meest kritieke plaatsen worden reeds preventief zandzakjes aangevoerd.

Dinsdagnamiddag hield de gemeentelijke crisiscel op initiatief van de burgemeester een voorbereidend crisisberaad. Reeds deze morgen werden de overstromingsgebieden langs de Mark door de diensten van de Vlaamse Milieumaatschappij opengezet om het overtollig water mettertijd beter te kunnen bufferen en te laten afvloeien. Mede door de onheilspellende voorspellingen op de overstromingsvoorspeller  voor het Denderbekken wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten. Vooral donderdag zou nog een piek aan neerslag kunnen bereikt worden.
 
“Het gemeentebestuur wil absoluut de overstromingsgevoelige zones afschermen”, zegt burgemeester Kris Poelaert. “Nog vandaag worden zandzakjes aangeleverd in de Smeyersmark, de Rendries en de Dronckaertstraat. Ook worden morgen naders in gereedheid gebracht om eveneens de overige overstromingsgevoelige straten bij noodzaak te kunnen afsluiten. Ook de rioolputten krijgen dan een bijzonder nazicht om verstoppingen op te sporen en te verhelpen. Nog morgen worden bijkomende zandzakjes gevuld en op voertuigen klaargelegd om uit te rijden”.
 
In deze verlofperiode kampen de gemeentelijke diensten wel met enig personeelstekort tegenover de uitzonderlijke weersomstandigheden. “Wij roepen dan ook landbouwers met bijzonder materiaal en ook gewone vrijwilligers op om onze diensten bij te staan”, aldus nog de burgemeester. Kandidaten kunnen zich telefonisch melden op het gemeentehuis op 02/397 11 61.
 
Het gemeentebestuur verspreidt ook de eerstkomende uren een informatiebrief over de gevaren voor en de gevolgen van eventuele overstromingen voor de inwoners in de bedreigde gebieden.
 
 
Voor verdere crisiscommunicatie wordt vanuit het gemeentebestuur aanbevolen geregeld de informatie op het internet www.herne.be , www.editiepajot.com en via de nationale en regionale radio- en TV-nieuwszenders op te volgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief