HERNE – Jeugdstage badminton een succes

C21

HERNE – Jeugdstage badminton een succes

Bch_stage_aug_2011__3_
Zomerstage BCH.... een succesverhaal - Foto's © Deschuyffeleer
 
Bch_stage_aug_2011__4_
Voor de begeleiding van de stage krijgt Benjamin Braem alvast ook de medewerking van de clubjeugdtrainers Kevin Sterckx, Joeri Vannimmen en Ewart Truyens en van Evi Van Damme en Lisa Demuylder van de Halse badmintonclub - © Deschuyffeleer
 
Bch_stage_aug_2011__6_
© Deschuyffeleer
 
Bch_stage_aug_2011__7_
© Deschuyffeleer
 

De jeugdstage van Badmintonclub Herne (BCH) in de Hernekouter is andermaal uitgegroeid tot een succesverhaal. Gedurende een ganse week konden 43 jongeren tussen 5 en 16 jaar zich intens wijden aan hun geliefkoosde sport onder de leiding van Bloso-gediplomeerde jeugdtrainers.

Met haar zomerstage dit jaar was BCH reeds aan de 8ste editie toe. Ieder jaar worden ook tijdens het Kerst- en het Paasverlof nog jeugdstages op het getouw gezet. Toch blijkt het aanbod nog te klein en dienen geregeld kandidaten geweigerd wegens volzet. Het hoofddoel is jongeren sportief begeleiden met badminton als hoofdingrediënt. Daarnaast komen ook nog andere activiteiten zoals floorball, coördinatietraining, basket en voetbal aan bod.
 
“Wij delen de stagiairs in volgens leeftijd. Zo is er minibad voor de jongsten tot 7 jaar. De anderen worden opgedeeld in een groep jonger dan 11 jaar en in een groep vanaf 11 jaar”, zegt hoofdjeugdtrainer Benjamin Braem. “Onze stages genieten alsmaar meer van een ruime belangstelling. Meer dan een kleine veertigtal spelertjes per stage kunnen wij evenwel niet aanvaarden om de kwaliteit op niveau te kunnen houden”.
 
BCH heeft overigens de wind in de zielen met 90 jeugdspelers en 140 volwassen spelers. Ook geniet de club al 5 jaar van het A-label van de Vlaamse Badmintonliga als erkenning voor haar doeltreffende jeugdwerking. Dit alles gaat niet onopgemerkt voorbij en maakt dan ook dat kinderen van Halle, Brakel, Geraadsbergen en zelfs Wolvertem deze keer naar de jeugdstage zijn afgezakt.
 
Voor de begeleiding van de stage krijgt Benjamin Braem alvast ook de medewerking van de clubjeugdtrainers Kevin Sterckx, Joeri Vannimmen en Ewart Truyens en van Evi Van Damme en Lisa Demuylder van de Halse badmintonclub. De deelnemers aan de stage bestaan nagenoeg uit 40% meisjes en 60% jongens.
 
De startdagen van de trainingen voor de eigen jeugdspelers zijn inmiddels vastgesteld op woensdag 31 augustus en zaterdag 3 september. 
 
Meer info op www.bcherne.be .
     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief