HERNE – Veel dames op MTB-tochten in Kokejane

C21

HERNE – Veel dames op MTB-tochten in Kokejane

Dsc04469
Vele handen maken licht werk - Marie-louise Devrieze en haar Kokejane Leeft team - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dscf0803
Mama Liliane Kempeneer en dochter Birgit Wauters bij de doortocht van de Schampaert in Vollezele - © Deschuyffeleer
 
Dscf0808
Ook Rik Vandewalle uit Veurne kwam in de problemen op de Kesterheide - © Deschuyffeleer
 
Dscf0810
© Deschuyffeleer
 
Dscf0813
De bikers hadden wel geen oog voor het kunstwerk midden in het veld bij het uitrijden van Heikruis . ‘Bebouwde kom’ maakt deel uit van "In de wolken" een organisatie van Pep-In-Gen - © Deschuyffeleer
 
Dscf0818
Sven De Doncker, Bart en Geert Huysmans, Henk Stallaert en Fred Dulin van MTB-club ‘Den Achterband’ uit Humbeek laten zich een blonde Kartuis welgesmaken - © Deschuyffeleer
 

Waar de MTB-ers uit de streek elkaar vorige zondag nog afspraak gaven in Bever voor onder meer de spectaculaire doortocht van de steengroeve in Lessen, was deze keer het gehucht Kokejane in Herne hun trekpleister voor tochten over 25, 45, 65 en 85km doorheen het glooiende Pajottenland. Ook heel wat bikers van ver buiten de streek hadden hun oog laten vallen op de tochten zodat in totaal, en ondanks 22 gelijkaardige manifestaties in Vlaanderen, toch nog 170 deelnemers zich in de startpedalen vastklikten.

Opvallend was het vrij groot aantal dames die met nagenoeg een twintigtal aan de tochten van ‘Kokejane leeft’ deelnamen. Een bijzonder duo onder hen vormde mama Liliane Kempeneer en dochter Birgit Wauters uit Lennik. Waar doorgaans mama zich over de dochter bekommert, was het hier juist Birgit die moeder Liliane met raad en daad bijstond. Zo was het aandoenlijk te zien hoe zij zich tactvol en met volle overgave het MTB-lot van haar mama aantrok.
 
Rik Vandewalle kwam helemaal uit Veurne overgewaaid om kennis te maken met het Pajottenland. “Het is warempel een prachtige streek maar tegelijk ook een zware hap”, aldus een puffende Rik op de flanken van de Kesterheide die toen nog wist dat hij aldaar even later nog ongewild ‘den IJzeren Man’ en het gereputeerd motorcrossparcours zou ontdekken.
 
Met de prachtige parcours doorheen het centrum van Herne, Vollezele, Oetingen, Leerbeek, Kester en Heikruis, met twee rijk voorziene bevoorradingspunten met een op en top bediening en met een gezellige sfeer aan de aankomstzone waar het Kartuisbier rijkelijk vloeide mag ook deze 4de editie van de MTB-tochten van ‘Kokejane leeft’ in de galerij van de geslaagde edities postvatten.
 
Ondanks de vele regenbuien tijdens het weekend konden de bezoekers aan de festiviteiten van ‘Kokejane leeft’ toch nog genieten van een smakelijke barbecue en heel wat animatie zoals beachvolleyball, petanquespelen en kinderpret.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief