HERNE - Kunsttentoonstelling

C21

HERNE - Kunsttentoonstelling

Gdg_tentoonstelling_hernia__1_
 
Gdg_tentoonstelling_hernia__3_
Gdg_tentoonstelling_hernia__5_
Gdg_tentoonstelling_hernia__2_
 
Gdg_tentoonstelling_hernia_collage
 

Tijdens het voorbije weekend stelden 17 kunstenaars uit het Pajottenland hun werken tentoon in het Hof ten Driesch in Herne.  

“De tentoonstelling met als thema  Dromen... Illusies getuigt van de uitzonderlijke creativiteit van onze kunstenaars. Het onderwerp zelf is moeilijk, maar dromen én illusies zijn zo diep in ons menselijk bestaan ingebakken dat ze aan fantasie en scheppingsdrang de vrije loop kunnen laten”, aldus Urbain Deblander, voorzitter van de organiserende culturele vereniging Hernia.
 
Het publiek kon zo genieten van verschillende kunstvormen in al hun facetten. Naast talrijke schilderijen werd de bezoeker getrakteerd op beeldhouwwerken, boetseerwerken en sculpturen in hout, brons en steen.
 
De selectie van de gedreven en talentvolle exposanten, de perfecte locatie en de stralende zon zorgden voor een succesrijk gebeuren.
 
De deelnemende kunstenaars waren  J. Brulard, A. Bruylandt, J. Cochez, G. De Vos, A. Dedobbeleer, N. Driscart, A. Hullebroeck, H. Maton, V. Pletinx, K. Potvlieghe, R. Schrije, C. Stroobant, G. Van Diest, J. Van Diest, L. Van Ruysevelt, N. Van Wichelen en L. Vanderplas.
 
Dat Hernia een actieve culturele vereniging is bewijst haar talrijke activiteiten. Zo tekende de vereniging dit jaar reeds voor het inblikken van een film over Hernse oorlogsgetuigenissen. Ook de figuur van Lamoraal van Egmond werd door Dr. Herman Vandormael toegelicht en op muzikaal vlak was de kerk van Kokejane het decor voor een concert met sopraan Priske Dehandschutter en harpiste Aurelie Viegas.
 
In september staat het geschreven woord in de belangstelling met de voostelling van het dichtbundel “Bespiegeling” van Edith Claus.
 
Wie interesse heeft voor de activiteiten van Hernia kan contact opnemen via de e-mails urbaindeblander@hotmail.com of danneels.marc@pandora.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief