HERNE – Succesrijk ruitertornooi - Markruiters tevreden

C21

HERNE – Succesrijk ruitertornooi - Markruiters tevreden

Ruitertornooi_markruiters_2011_-_foto_kobe_nevens___1_
Ruitertornooi Markruiters Herne - Foto's Kobe Nevens Herne
 
Ruitertornooi_markruiters_2011_-_foto_kobe_nevens___3_
Ruitertornooi Markruiters Herne - Foto's Kobe Nevens Herne
 
Ruitertornooi_markruiters_2011_-_foto_kobe_nevens___2_
Ruitertornooi Markruiters Herne - Foto's Kobe Nevens Herne
 
Ruitertornooi_markruiters_2011_-_foto_kobe_nevens___4_
Ruitertornooi Markruiters Herne - Foto's Kobe Nevens Herne
 
Ruitertornooi_markruiters_2011_-_foto_kobe_nevens___5_
Ruitertornooi Markruiters Herne - Foto's Kobe Nevens Herne
 

Ondanks de felle regenval van de voorbije nacht kan de Landelijke Rijvereniging De Markruiters terugblikken op een succesrijk ruitertornooi. Een 500-tal paarden uit alle hoeken van Vlaams-Brabant boden zich op de wedstrijdterreinen langs de Ekkelenbergstraat en de Processiestraat aan om het tegen elkaar op te nemen in individuele dressuur, groepsdressuur en springwedstrijden. Van op het feestterrein konden de amazones, ruiters en de massa toeschouwers overigens niet alleen genieten van een prachtige glimp op het centrum van de gemeente met de imposante kerktoren maar ook van de muziekdecibels van ’t Plosjfestival op het gemeenteplein.

De Markruiters met voorzitter Jean Pol Demel en commandant Koen Van Ongeval op de bok presteerden een waar huzarenstukje om het tornooi in de beste omstandigheden te laten verlopen. Zo lag het feestterrein, dat doorgaat als het visitekaartje van de organiserende vereniging, er niet alleen vlekkeloos bij maar werd het ook ingepalmd door een kleurrijk, gevarieerd en uitnodigend hindernissenparcours. Voeg daarbij de vlotte bereikbaarheid van de wedstrijdringen en de parkings en er mag gerust van een voorbeeldorganisatie gesproken worden.
 
Blijkbaar slagen de Landelijke Rijverenigingen als één van de weinige organisaties er toch nog in ook hun verenigingen vanuit het Leuvense en het Tiense naar het verre en soms wel eens vanuit de provincie over het hoofd geziene Pajottenland te laten overkomen. Hoe kan anders de aanwezigheid verklaard worden van de rijverenigingen uit Assent, Gelrode, Hoeleden, Holsbeek en Melkwezer ?
 
In de hoogste klasse van de individuele dressuur was de overwinning voor Sakira Van Dijck uit Kortenaken met 219 punten voor Nick Van Laer uit Langdorp (211) en Sofie De Doncker uit Grimbergen (208). In de groepsdressuur kon St-Paulus Opwijk (158) niet optornen tegen St-Martinus Asse (171).
 
In het springen in de Middenklasse was het toch ‘Pajottenland boven’ met de overwinning in de barrage van Frederik Dekens (42”43) van de Heideruiters Kester met Emousine Van Den Dael voor Steven Van Rossem (43”24) uit Wambeek op Farah van de Klapscheut, niet toevallig een afstammeling van Vigo d’Arsouilles. Jana Duyck van de Heideruiters Kester was bezig met een indrukkende barrage en had zicht op de zege totdat een valpartij van paard en amazone er jammer genoeg anders over beslisten.
 
Heel wat spanning en spektakel ook in de zwaarste klasse van het springen. Hier was het Geert Van Rossem uit Wambeek met zijn Poor Boy-afstammeling die foutloos de snelste barragetijd neerzette (44”36). Nick Van Laer uit Langdorp op Esteny van de Herkkant bleef ook zonder strafpunten doch had 47”15 nodig voor zijn parcours en werd tweede. Jan Lamberts uit Kester op Idole de Rêve nam risico’s, kwam rond in de snelste tijd met 41”85 doch kreeg 4 strafpunten aangesmeerd en belandde zo op de 3de stek.
 
Bestuurslid Honoré Van Ongeval, overigens één van de pioniers van de Landelijke Rijverenigingen in het Pajottenland, was oprecht gelukkig met de knalorganistaie van zijn club. “Na onze minutieuze voorbereiding was het deze morgen door de overvloedige regenval moeilijk om op gang te komen, doch eens het wolkendek was opgeklaard en de eerste zonnestralen door de wolken kwamen priemen kon het feest echt beginnen. En wat voor een feest !”              
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
Kobe Nevens/ Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief