HERNE – Alleenwonende oude vrouw dood aangetroffen

C21

HERNE – Alleenwonende oude vrouw dood aangetroffen

G_bersestraat_57___2_
Woning van Anaïs Vandenabeele - Foto © Deschuyffeleer
 

De 86-jarige Anaïs Vandenabeele werd zondagnamiddag levenloos aangetroffen in haar woning aan de Geraardsbergsesteenweg in St-Pieters-Kapelle. De bejaarde alleenwonende vrouw bleek reeds meerdere dagen overleden te zijn. De politie en een dokter stelden een natuurlijke dood vast.

Het was een buurvrouw die zich afgelopen zondag zorgen begon te maken over de reeds dagenlang neergelaten rolluiken en de uitpuilende brievenbus van de woning van de oude vrouw. Zij verzocht landbouwer Firmin Durant, die in de buurt de landerijen van de vrouw bewerkte, om poolshoogte te nemen. Op zijn aankloppen kwam evenwel geen reactie en alle toegangen tot de woning bleken slotvast. Hierop werden de naaste familieleden en de politie verwittigd.
 
De politie verschafte zich toegang tot de woning via een zoldervenster. Zij troffen het levenloze lichaam van  de vrouw aan in haar bed. Een bijgeroepen geneesheer stelde een natuurlijke dood vast. De vrouw overleed allicht 14 dagen terug tijdens het weekend van 21 augustus. Zo lag de krant van die zaterdag open op tafel, terwijl die van maandag 22 augustus nog in de brievenbus stak.
 
Sinds de dood van haar echtgenoot Emile Bombaert, medestichter van het Jaarmarktcomité en gewezen gemeenteraadslid, leefde de kinderloze vrouw enigszins teruggetrokken. Zij kon zich nog vrij goed behelpen en ontving nog geregeld bezoek van haar zus en andere familieleden.
 
De vrouw wordt nu vrijdag begraven in strikte familiekring.   
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief