HERNE – Nutswerken verstoren langdurig telefoon- en internetverkeer

C21

HERNE – Nutswerken verstoren langdurig telefoon- en internetverkeer

Belgacomproblemen_ekkelenberg_6_sep_18u__4_
Werken Ekkelenberg verstoren telefoon- en internetverkeer - Foto's © Deschuyffeleer
 
Belgacomproblemen_ekkelenberg_6_sep_18u__5_
 
Belgacomproblemen_ekkelenberg_6_sep_18u__7_
Anouk Vermoortele van het advokatenkantoor AVCS is meer dan misnoegd - © Deschuyffeleer
 

Op korte tijd kregen de inwoners van de Ekkelenbergstraat en de omgeving af te rekenen met ernstige storingen van het telefoon- en internetverkeer. Boosdoener blijkt de firma Vissers en Smit te zijn die er in opdracht van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening nieuwe aanvoerbuizen aanlegt. Enkele zelfstandigen zoals het advocatenbureau AVCS, enkele landbouwerbedrijven en de er pas gevestigde publiciteitsfirma All Sales zijn er alleszins de dupe van. Over een klantvriendelijke bejegening door Belgacom bij de afhandeling van hun defectmeldingen zijn zij geenszins te spreken.  

Zo begon de lijdensweg al op 17 augustus toen voor de eerste keer het gebruik van alle telefoon- en internetverkeer in de buurt onmogelijk bleek. “Belgacom werd onmiddellijk verwittigd en beloofde te komen op zondag 20 augustus. Eén dag later kreeg ik evenwel een sms-berichtje waarin aangekondigd werd dat de interventie nu pas voorzien was voor 31 augustus”, aldus een verontwaardigde meester Vermoortele en sinds jaar en dag Belgacom-klant.
 
“Na contact met de technische dienst van het gemeenbestuur kon van Belgacom wel bekomen worden dat Belgacom toch reeds op 19 augustus zou langskomen, wat dan ook gebeurde”, vervolledigt de advokate haar verhaal. De oorzaak van de storing bleek het aftrekken van een kabel te zijn door de firma die de werken uitvoert.
 
Vrijdag 26 augustus was het echter weer raak. Het advokatenbureau trachtte opnieuw alle mogelijke Belgacom-diensten te contacteren doch werden van het kastje naar de muur gestuurd. Pas op maandag 29 augustus kwam Belgacom de lijn herstellen. “Nooit twee zonder drie”, gekscheerden de advokaten onder elkaar bij zoveel poespas om het internet- en telefoonverkeer opnieuw operationeel te krijgen.
 
En zo gebeurde. Op vrijdag 2 september werd voor de derde keer een kabel afgerukt en viel de buurt opnieuw zonder telefoon- en internetverkeer. Belgacom kwam ter plaatse op maandag 5 september doch slaagde er toen niet in het euvel te verhelpen. Op de avond van 6 september was de toestand nog steeds ongewijzigd.
 
“Wij hebben begrip voor de werken die moeten uitgevoerd worden, doch kunnen moeilijk aanvaarden dat de herstellingen door Belgacom zo een lange tijd in beslag nemen”, verduidelijkt”“Ook onze werkzaamheden hangen grotendeels af van dringend telefoon, fax- en internetverkeer, zodat wij door de herhaalde aanhoudende pannes de minimale dienstverlening naar onze cliënten toe niet langer konden waarborgen. In bepaalde gevallen ging het zelfs over ernstige zaken die voor de raadkamer of een rechtbank dienden te verschijnen. Misschien kan bij het uitvoeren van nutswerken waarbij storingen van communicatiemiddelen een reëel risico inhouden voortaan gedacht worden aan het in stand-bye houden van interventieploegen die dan onmiddellijk kunnen tussenbeidekomen” aldus een uiterst misnoegde Belgacom-klant.     
 
Vervolg aan het verhaal :
Vandaag woensdag 7 september  werd voor de derde keer de Belagcomkabel hersteld en deze namiddag was het terug al  'raak'.  Raar maar waar! 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief