HERNE - Skateborders veroorzaken overlast

C21

HERNE - Skateborders veroorzaken overlast

Dsc04914
De Hernekouter - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc04913
© Deschuyffeleer
 

De skateboard-toestellen aan de Hernekouter veroorzaken te veel lawaai voor de omwonenden. Dat bracht Nestor Cochez namens de Open VLD-oppositie te berde tijdens de gemeenteraad. Ook zouden er verkeersonveilige toestanden ontstaan doordat de skateboarders er geregeld de rijbaan dwarsen zonder oog te hebben voor aankomende voertuigen. Het sluitingsuur zou evenmin worden nageleefd en luide en onwelvoegelijke scheldtirades zouden er ook schering en inslag zijn. Het verplaatsen van de toestellen naar andere oorden zou een oplossing kunnen betekenen.

Ook de buurtbewoners van het Heldenplein aan de post zouden er lawaaioverlast ondervinden van een groepje skateboarders hoofdzakelijk van buiten de gemeente. 

Ook schepen voor sport en jeugd Lieven Vandenneucker weet de bui hangen en plant de jeugd- en de sportraad uit te nodigen oplossingen naar schoven te schuiven. “Wij denken ook al aan het plaatsen van een omheining zodat het terrein bij sluitingsuur fysisch zou kunnen afgesloten worden”, aldus de schepen, die er wel op wees dat sportcentra nu éénmaal in woonzones dienen ingeplant te worden. Overigens bleek in het oorspronkelijk opzet het terrein, dat thans voor de skateboardtoestellen wordt gebruikt, bestemd te zijn voor het aanleggen van tennisterreinen doch noch de sport- noch de jeugdraad konden zich indertijd in dit opzet vinden.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief