HERNE - Waalse boeren blokkeren Olympia

C21

HERNE - Waalse boeren blokkeren Olympia

Dsc01705
 

Na besprekingen met de directie van de zuivelfabriek Olympia zijn een dertigtal Waalse hoofdzakelijk jonge boeren met sympathieën voor de FJA (Fédération des Jeunes Agriculteurs) uit de streek van Charleroi en Binche donderdagnacht overgegaan tot de blokkade van de melkerij aan de Assesteenweg in Herfelingen. Gelijktijdig liepen er ook acties van dezelfde groepering aan de Colruyt-vestigingen in Ghislenghien en Halle.

In de loop van de nacht kwamen enkele landbouwers met hun tractoren de actie ondersteunen. De melkleveranciers nemen de sterke prijsdalingen en de supplementaire kosten van 50 euro die hen worden aangerekend door de zuivelfabrieken niet langer. Ook kunnen zij niet akkoord gaan met het aanhouden van de prijzen van de zuivelproducten in de groot- en detailhandel ondanks de forse prijsdalingen naar de producenten toe.
 
De actievoerders zijn van plan de blokkade ook vrijdag en zelfs langer aan te houden. Zij verwachten dat hun belangengroepen hun spontane acties daadwerkelijk overnemen en overleg plegen met de bevoegde ministers. Ook de hoge brandstofprijzen zijn de boeren een doorn in het oog.
 
Door de blokkades en de onmogelijkheid tot afzet van hun melk aan de melkfabriek zien verschillende bedrijfsleiders zich verplicht hun melk uit te spreiden over hun weilanden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief