HERNE - Rasbeekspurters vieren vader en zoon als masterkampioenen

C21

HERNE - Rasbeekspurters vieren vader en zoon als masterkampioenen

Groepsfoto_rbs
De Rasbeekspurters op z'n best - Foto ingezonden
 
Rasbeekspurters_ep
Edward Vandenberghen (51) en zoon Davy (16) - Foto ingezonden
 

Wielertoeristenclub De Rasbeekspurters sloot het seizoen af met de huldiging van haar masterkampioenen in het clublokaal ‘De Zoete Inval’ in Herfelingen. Het werd ditmaal een wel uitzonderlijke gebeurtenis vermits zowel vader Edward Vandenberghen (51) als zoon Davy (16) zich tot masterkampioen kroonden. Beiden fietsten alle clubritten mee en hebben zo voor dit jaar meer dan 4000 km op de teller staan.

Bij het begin van het seizoen leken de Rasbeekspurters wel enigszins onthoofd door het plotse overlijden van de jarenlange voorzitter Willy De Vroede. Toch werd de fiets terug van de haak gehaald om zoals in het verleden ook nu weer in groep mooie fietstochten te maken. Op het einde van het seizoen werd dan ook opnieuw de masterkampioen, dit jaar weliswaar zelfs twee, aangewezen op grond van het meest afgelegde kilometers.
Zowel vader Edward als zoon Davy hadden bij de start van het seizoen het vaste voornemen aan alle ritten deel te nemen. “Het was niet altijd gemakkelijk”, geeft papa Edward grif toe. “Om stipt om 8u haast elke zondagmorgen aan het clublokaal mee te kunnen starten dienden wij vanuit onze woonplaats in het centrum van Herne vooraf reeds haast een 10-tal km af te peddelen. Het was telkenmale wel een welgekomen opwarming”.
“Soms had één van ons beiden wel eens een kwaaltje, maar toch hielden wij er steevast aan iedere keer opnieuw tijdig aan de start te staan”, treedt Davy zijn vader graag bij.
Nu het seizoen er op zit, kijken de Rasbeekspurters al reikhalzend uit naar hun groots visfestijn op 18, 19 en 20 november in het Bavocentrum. Het gereputeerd eetfestijn, inmiddels aan zijn 30 ste editie toe, lokt ieder jaar opnieuw meer dan 2000 eters. De club schakelt daarvoor meer dan 120 vrijwillige helpers in. Ook nu weer krijgen de bezoekers een ruime keuze uit scampi’s, garnalencocktail, kreeft, zalm, dorade en andere gerechten voorgeschoteld en dit aan scherpe prijzen. Naar aanleiding van de bijzondere editie ontvangt iedere gast overigens ook een kleine attentie.        
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief