HERNE – Allerheiligen in Herfelingen

C21

HERNE – Allerheiligen in Herfelingen

Allerheiligen_herfelingen__2011__1_
Een afgeladen St-Niklaaskerk - Foto's © Deschuyffeleer
 
Allerheiligen_herfelingen__2011__2_
© Deschuyffeleer
 
Allerheiligen_herfelingen__2011__11_
© Deschuyffeleer
 
Bidprentje
© Deschuyffeleer
 

Ook de dorpsgemeenschap van Herfelingen herdacht Allerheiligen met een mis ter nagedachtenis van de overleden parochianen. Zij werd opgedragen door E.H. Kris Meskens in een afgeladen volle St-Niklaaskerk. Het normale kerkstoelenbestand diende zelfs uitgebreid met ettelijke bijkomende plooistoelen. Voor de gelegenheid was loonwerker Gerrit Dekens hierbij de bevoorrader van dienst. 

Opvallend was alleszins de aanwezigheid van een grote schare jonge mensen die de eenvoudige, charismatische en bezielende pastoraal van pastoor Kris Meskens blijkbaar weten te waarderen. In zijn homilie had de parochieherder het over de maand november, niet alleen als de  maand ter herinnering aan de dood maar ook des te meer als de maand van het leven en de hoop.
 
Tijdens de mis was er een bijzondere offergang voor de overledenen van de parochie. De familieleden van de 10 overleden parochianen van het voorbije jaar kregen ook het herinneringskruisje aan hun dierbaren mee dat sinds hun begrafenis bewaard werd in het portaal van de kerk. Tijdens de offergang werd ter hunner gedachtenis ook nog een pakkend herinneringsprentje met een passend gebed aangereikt.
 
Na de mis zochten heel wat kerkgangers vooreerst het kerkhof op voor een intiem gedachtenismoment aan hun dierbare afgestorvenen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief