HERNE – Support Ghana organiseert 3de Ghana café

C21

HERNE – Support Ghana organiseert 3de Ghana café

Aankondiging_ghana_caf__2011
Foto © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar kan Support Ghana, een kleinschalige organisatie die sedert enkele jaren doelgericht rechtstreekse ontwikkelingshulp biedt in het Ghanese Kpando-district, terugblikken op merkwaardige realisaties in enkele dorpsgemeenschappen aldaar. De opbrengsten van hun Ghanacafé  op vrijdag 2 december zullen dienen om hun projecten verder uit te bouwen.

Het waren bezieler Luc Somers, Lode Vanholder en Emmelie Eylenbosch samen met een tiental sympathisanten uit Herne en omstreken die tijdens de zomer opnieuw naar Kpando trokken. Het hoofddoel was het renoveren van twee schoolgebouwen in het dorpje Todzi.

Bouwondernemer Danny Thiebaut was de geknipte man om de broodnodige metselwerken uit te voeren. Hij kreeg hierbij de hulp van een aantal gevangenen uit de buurt en van spelers van de voetbalploeg. De dakwerken en de buitenbepleistering werden uitbesteed aan lokale werklui. Eind augustus konden de gebouwen al opnieuw in gebruik genomen worden.
 
“Verder wordt naar toekomend jaar toe nog uitgekeken naar een budget van 4000 euro voor de binnenbepleistering, deuren en luiken en tenslotte het verven”, weet een enthousiaste Luc Somers te vertellen.
 
Ook de schoolgebouwen voor het middelbaar onderwijs in Fesi kregen met een fikse verfbeurt een afsluitende opsteker. Op sportief vlak werden de pijlen vooral gericht op de voetbalclub Akpini Stars FC met haar drie jeugdploegen en nu ook een seniorenteam.
 
“Support Ghana werkt mee aan een meer solidaire mondiale samenleving en ondersteunt hierbij de basisprincipes van de Vlaamse ontwikkelingssamenwerking zoals partnerschap, efficiëntie en kwaliteit”, geeft Luc Somers nog graag mee. “Concreet gaan wij voor de renovatie van schoolgebouwen, het stimuleren van sportbeoefening en het behoud van de lokale culturele eigenheid”.
 
Omdat koken veel geld kost organiseert Support Ghana op vrijdag 2 december dan ook voor de 3de keer een Ghana café. Iedereen is welkom vanaf 19u30 in ’t Jeugdhuis aan het gemeentehuis in Herne. Op vrijdag 30 december, tijdens Slothappening 800 jaar Herne, zorgen de Ghana-vrijwilligers ook voor een  stand en Ghana shop.
 
Het project financieel steunen kan steeds op rekening 734-0222764-61. Ook tweedehandse voetbalschoenen, gewone sportschoenen en GSM-toestellen zijn uitermate welkom.
 
Meer info op www.supportghana.be of 0485/51 10 46.        
     
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief