HERNE – St-Pieters-Herleving viert St-Cecilia

C21

HERNE – St-Pieters-Herleving viert St-Cecilia

St_cecilia_spherleving_nov_2011__30_
Fanfare Sint-Pieters-Herleving van Sint-Pieters-Kapelle © Kobe Nevens/Godelieve Deschuyffeleer
 
St_cecilia_spherleving_nov_2011__17_
Jean Vanderpeypen is reeds 65 jaar trouw lid en werd hiervoor bedacht met het Briljanten-ereteken van Vlamo - © Deschuyffeleer/Kobe Nevens
 
Dsc_6198
De 'Briljant-vierder' kreeg ook de felicitaties van het gemeentebestuur - © Deschuyffeleer/Kobe Nevens
 
St_cecilia_spherleving_nov_2011__11___1296_x_972_
Een meer dan gelukkige Marie-Cécile Janquart - © Deschuyffeleer/Kobe Nevens
 
St_cecilia_spherleving_nov_2011__22___1296_x_972_
Ook Jean Vanderpeypen dankte de aanwezigen voor het eerbetoon - © Deschuyffeleer/Kobe Nevens
 

De fanfare St-Pieters-Herleving uit St-Pieters-Kapelle, die dit jaar 92 jaar bestaat, vierde het St-Ceciliafeest met het opluisteren van de misviering, een optocht en een feestmaal in de polyvalente feestzaal. Voor het eerst waren alle voorzitters van de verenigingen uit de deelgemeente op de viering uitgenodigd.

“Onze fanfare heeft duidelijk de wind in de zeilen”, gaf een trotse voorzitter Marc Janquart graag mee. “Zo werden de repetities het afgelopen jaar gemiddeld door 33 muzikanten bijgewoond. Ook de samenwerking met de academie begint stilaan haar vruchten op te leveren. Vier jaar geleden werd gestart met 9 inschrijvingen. Van dit contingent kunnen nu 6 jonge mensen nagenoeg als volwaardige muzikanten aan de slag. In september laatstleden tekenden opnieuw 10 jonge mensen in”. Met veel fierheid kon voorzitter Marc Janquart de talrijke genodigden dan ook meedelen dat de toekomst van St-Pieters-Herleving er veelbelovend uitziet.
 
De fanfare kan het afgelopen jaar ook terugblikken op een aantal merkwaardige prestaties. Zo verleende zij 6 keer haar medewerking aan het VTM-programma De Stip en mocht zij zelfs een groots concert in Duitsland ten beste brengen. Daarnaast waren er ook nog op uitnodiging concerten in Lede, Wolvertem en Londerzeel.
 
Enkele muzikanten werden gehuldigd voor hun jarenlange inzet. Zo kreeg Michel Heremans het Parel-ereteken voor 35 jaar spelend lid. Clement Cattie heeft er inmiddels 40 jaar trouwe dienst opzitten en ontving hiervoor het Robijn-ereteken. Jean Vanderpeypen is reeds 65 jaar trouw lid en werd hiervoor bedacht met het Briljanten-ereteken van Vlamo.
 
Een bijzondere attentie was er ook voor Marie-Cécile Janquart. Voor de 10 jaar volledige inzet en ten dienste zijn van ‘haar’ fanfare mocht zij uit de handen van haar vader haar eerste ereteken ontvangen. Marie-Cécile is zeker en vast de meest actieve muzikant met een handicap van uren in het rond. ‘Muziek anders’ is dan ook voor Sint-Pieters-Herleving nog een pluim meer op de hoed. De ingesteldheid van Marie-Cécile bewijst ten volle dat ‘muziek-anders’ anders is maar daarom zeker niet minderwaardig of kwalitatief ondergeschikt. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG - Deschuyffeleer/Kobe Nevens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief