HERNE – Werken uitbreiding kerkhof Herfelingen van start

C21

HERNE – Werken uitbreiding kerkhof Herfelingen van start

Kerkhof_herfelinge_werken_nov_2011_deschuyffeleer__1_
Kerkhof Herfelingen: burgemeester Kris Poelaert nam, samen met leden van zijn bestuursploeg, poolshoogte van de stand van de werken - © Deschuyffeleer
 
Liggingsplan
Uitbreiding kerkhof Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Kerkhof_herfelinge_werken_nov_2011_deschuyffeleer__2_
© Deschuyffeleer
 
Kerkhof_herfelinge_werken_nov_2011_deschuyffeleer__9_
© Deschuyffeleer
 
Kerkhof_herfelinge_werken_nov_2011_deschuyffeleer__11_
© Deschuyffeleer
 
Kerkhof_herfelinge_werken_nov_2011_deschuyffeleer__12_
Uitbreiding kerkhof Herfelingen - © Deschuyffeleer
 

Na 9 jaren administratieve rompslomp is er eindelijk schot gekomen in de uitbreiding van het kerkhof in Herfelingen. Een firma nam zopas een aanvang met de geplande werken. Naast de bouw van het nieuw gedeelte wordt ook voorzien in een grondige opfrisbeurt voor het oude kerkhof. 

De uitbreiding van het kerkhof in de St-Niklaasstraat komt niets te vroeg. Momenteel zijn er nog slechts enkele grafkelders beschikbaar. “De eerste fase voorziet de inplanting van 112 begraafplaatsen, 84 grafkelders, een urneveld, een colombarium, een strooiweide en een kinderbegraafplaats”, zegt burgemeester Kris Poelaert, die samen met leden van zijn bestuursploeg poolshoogte kwam nemen van de stand van de werken. “Overigens is er nog een uitbreidingszone die de capaciteit zo nodig kan verdubbelen”.
 
De uitbreiding sluit aan op het oude kerkhof in de richting van de Kamstraat. De plannen werden 9 jaren geleden opgestart. Om over de nodige ruimte te kunnen beschikken diende mettertijd overgegaan tot 3 onteigeningen.
 
De nieuwe infrastructuur behelst ook het opzetten van een schuilhuisje. Naast de bestaande parking komen er via de nieuwe toegangsweg ter hoogte van de bocht 9 bijkomende parkeerplaatsen waarvan 2 voor mindervaliden. De ingangsweg en de hoofdpaden naar de begraafplaatsen worden voor een vlotte bereikbaarheid overigens volledig beklinkerd.
 
“Ook het oude kerkhof krijgt een grondige opfrisbeurt”, weet eerste schepen Marc Bombaert mee te geven. “Zo wordt het centrale punt volledig vernieuwd, het voegwerk hersteld, het ijzerwerk volledig gezandstraald en opnieuw herschilderd”.
 
Voor het afdwingen van het bezinnend, respectvol en mijmerend karakter eigen aan een kerkhof wordt voorzien in een groene buffer met Leielinden rondom het ganse kerkhof.
 
Het ontwerp is van de hand van het studiebureau D’Hauwer en Van der Schueren uit Meerbeke. De werken, waarvan de totale kostprijs geraamd wordt op nagenoeg 300 000 euro, worden uitgevoerd door de firma Maes uit Lendelede met een vooropgestelde utvoeringstermijn van 85 werkdagen.
 
Nu ook het kerkhof uitgroeit tot een pareltje in zijn soort kijkt de dorpsgemeenschap van Herfelingen nog meer dan vroeger uit naar de plaatsing van een nieuwe kerktoren om de ganse dorpsherwaardering tot haar volle recht te laten komen.            
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG - © Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief