HERNE - Studieclub Herfelingen viert goud

C21

HERNE - Studieclub Herfelingen viert goud

50_jaar_vriendenkring_land_en_tuinbouw_2012_th_o_wayteck___9_
Voorzitter Eddy Vanderhaegen, secretaris Théo Wayteck en ere-voorzitter Firmin Temmerman - Foto's © Deschuyffeleer
 
50_jaar_vriendenkring_land_en_tuinbouw_2012_th_o_wayteck___7_
Het huidig bestuur Eddy Vanderhaegen, André Desmet, André Leroy, Annie Deeren, Wayteck Théo, Wayteck Eddy - © Deschuyffeleer
 
50_jaar_vriendenkring_land_en_tuinbouw_2012_th_o_wayteck___2_
Leden Studieclub Land- en Tuinbouwvrienden Herfelingen © Deschuyffeleer
 

De Landbouwstudieclub Herfelingen vierde haar gouden jubileum in aanwezigheid van een 50-tal genodigden. De club, die beroeps-, culturele- en bij gelegenheid ook ontspanningsactiviteiten op het getouw zet, zag destijds het daglicht met de hulp van het ministerie van Land- en Tuinbouw en de landbouwdienst van de toenmalige provincie Brabant. Eerste voorzitter werd destijds Jan Van den Broeck (†). Het secretariaat werd toevertrouwd aan Théo Wayteck die deze taak tot op vandaag nog steeds ter harte neemt.

De club biedt haar leden jaarlijks 3 activiteiten aan, hoofdzakelijk vertaald in thematische gespreksavonden en bedrijfsbezoeken, waarbij behoorlijk wat informatie over technologie, wetgeving en nieuwigheden in de land- en tuinbouwstiel kan opgedaan worden. De vriendenkring kan ook rekenen op een 60-tal trouwe sponsors die via een minimale jaarlijkse bijdrage die activiteiten financieel aantrekkelijk blijven houden.
Naast de onafhankelijke studieclub Herfelingen bestaan er ook soortgelijke clubs in St-Pieters-Kapelle, Halle, Asse, Londerzeel en in het Lennikse (Pajot). “Sinds de opkomst van de computer en het internet zien onze studieclubs een terugloop van het aantal leden en ook de vergrijzing is opmerkelijk”, weet secretaris Théo Wayteck.
“Informatie inwinnen is nu veel makkelijker dan een paar decennia geleden”, klinkt het bij voorzitter Eddy Vanderhaegen. “Wat evenwel niet via de PC kan ingewonnen worden is die typische persoonlijke ervaring, de ietwat minder populaire weetjes en de als het ware kleine kantjes die soms het grote verschil kunnen uitmaken”, voegt hij er beslist aan toe.
De eerstkomende uitstap van de club is voorzien begin juli. Wie de studieclub een aangenaam en leerrijk bezoek kan aanbevelen kan gerust contact opnemen met secretaris Théo Wayteck (0475/872705).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief