HERNE - Schoolkinderen ruimen mee zwerfvuil op

C21

HERNE - Schoolkinderen ruimen mee zwerfvuil op

Dsc04193
De Regenboog op zwerfvuiljacht - Foto ingezonden
 
Zwerfvuilactie_herne_regenboog_2012__7_
Het 4de leerjaar op stap in de regio van de Hondsbergstraat - Foto © Deschuyffeleer
 
Zwerfvuilactie_herne_regenboog_2012__11_
De klas van juf Wendy en juf Reni op tocht rond de Kamstraat - © Deschuyffeleer
 
Zwerfvuilactie_herne_regenboog_2012__5_
Zwerfvuil .... foei! - © Deschuyffeleer
 

Gewapend met zakken, blikjesgrijpers, fluo-vestjes en handschoenen gingen ook de leerlingen van de GBS Regenboog in het kader van de grote lenteschoonmaak op stap langs de straten en in de kouters in en rond het centrum van Herfelingen. Met het zonnetje als gezelschapsdame werd het ruimen van zwerfvuil en het houden van de lenteschoonmaak van bermen, straten en voetwegen zo niet alleen een noodzakelijke maar ook een aangename klus.

De actie kaderde in de grote zwerfvuilcampagne van Herne die loopt van 26 maart tot 8 april. Het gemeentebestuur wil hiermee milieubewuste scholen, verenigingen en burgers aanspreken om mee te werken aan een daadwerkelijke lenteschoonmaakbeurt in het Groene Kwadrant.

Volgens de kinderen en juffen van dienst gaat het de goede kant op met het zwerfvuil in de gemeente. “Onze zakken zijn dit jaar niet zo zwaar als vorig jaar”, zegt Robin Wijffels uit de klas van juf Cindy Declerck. Voor de gelegenheid kreeg het vierde leerjaar de assistentie van vrijwilligerster Isabel Lambrecht die het initiatief alle lof toebedeelde.
Voldaan en weer iets meer milieubewust toonden zij onder het goeddunkend oog van directrice Reni THienpondt en de leerkrachten het resultaat van hun actie aan hun ouders en grootouders die hen aan school kwamen ophalen.
De milieudienst mag  inmiddels voor de lenteschoonmaak naast de medewerking van de scholen De Regenboog en de Bloesem ook rekenen op de inzet van een twaalftal particulieren en de verenigingen Wosh, de Marktrotters en de Petanqueclub Herfelingen.
“De sensibiliseringsborden van Jules Kwadrant  die op de meest cruciale plaatsen in de gemeente de voorbijgangers er attent op maken dat Herne niet gediend is met het her en der achterlaten van allerlei vuilnis leggen ons blijkbaar geen windeieren”, weet milieuambtenaar Anja Mertens hoopvol “alhoewel er in sommige straten in onze gemeente nog werk aan de winkel is.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief