HERNE / PAJOTTENLAND – Plezant staminee brengt streekverhalen

HERNE / PAJOTTENLAND – Plezant staminee brengt streekverhalen

Aankondiging_pleant_staminee_2012
© Deschuyffeleer
 

Streekverhalen vertellen en volkse liedjes zingen uit het Pajottenland en de Zennevallei. Koppel daaraan nog streekproducten en je hebt het recept van de ‘plezante staminees’. Op dinsdag 24 april gaven Walter Evenepoel, Stefan Timmermans, Jos Huwaert en André Figeys de aftrap in De Oude Pruim in Beersel en in het Labierint in Linkebeek. Tijdens de ‘Lente van het Pajottenland’ komen er zo 15 cafés en bistro’s aan bod.

Het programma van een ‘plezant staminee’ brengt waar gebeurde verhalen uit de hele regio. Elke gemeente waar de vertellers, muzikanten, streekgidsen en producenten langs komen, komt zeker aan bod. De staminees starten om 19u45 en eindigen rond 22u. Telkens brengt een groep van twee vertellers en een muzikant u boeiende verhalen en liedjes uit het Pajottenland en de Zennevallei, aangevuld met een bijkomende activiteit.
Op donderdag 26 april wordt het ‘Plezant staminee’ in het Café Terlindenhof aan de Terlindestraat in Herfelingen en in het Café Den Haas aan de Wijngaardbosstraat in Gooik. Vertellers zijn dan Walter Evenepoel, Frans Peetermans en Stefan Timmermans. Imker Frans Van den Bosch vertelt over zijn werk en laat de aanwezigen het verhaal van de Pajotse bij mee beleven.
Op zaterdag 28 april is de plaats van afspraak het Café De Zoete Inval aan de kerk van Herfelingen en het Café De kring aan het De Waelplein in Lembeek. De vertellers van dienst zijn daar Frans Peetermans, Geert Geeroms en Jos Huwaert. Ook hier heeft Frans Van den Bosch het over de Pajotse bijen.
Alle deelnemende cafés of bistro’s  zijn  hier  te raadplegen. De toegang is gratis.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2017

archief