HERNE – Herinrichting gemeentehuis klaar tegen september

C21

HERNE – Herinrichting gemeentehuis klaar tegen september

Img_1814
Burgemeester Kris Poelaert en aannemer Laurent Lanneer
 
Img_1816
 
Img_1815
Jean-Luc Deherder van de technische dienst in gesprek met aannemer Laneer - © Deschuyffeleer
 
Img_1817
 

De tweede fase van de renovatiewerken in en aan het gemeentehuis schiet goed op. Als alles volgens plan verloopt kunnen de verschillende diensten hun nieuwe werkplaatsen innemen in september. Met de uitvoering van de tweede fase is een budget gemoeid van nagenoeg 250 000 euro.

De werken konden nu pas aangevat worden door de verhuis van de politiepost naar de oude dekenij. Hierdoor kwam er enige bijkomende bureelruimte vrij om de diensten tijdens de werken toch nog in het gemeentehuis een tussentijdse werkplaats te bezorgen.
 
“Door de pas aangevatte tweede fase van de renovatie komen er na afloop op het gelijkvloers een zestal extra werkplaatsen bij”, zegt burgemeester Kris Poelaert. “Zo zullen nu ook de diensten vrije tijd, cultuur, sport en jeugd er terecht kunnen om zo vlotter toegankelijk zijn voor het publiek. De sportfunctionaris heeft nu trouwens nog haar bureel in de sporthal”.
 
De extra werkplaatsen komen er door de huidige verschillende kleine lokalen om te kneden tot één grote werkruimte in dezelfde lijn overigens als die van de technische dienst. Met de afzonderlijke lokalen voor de burgemeester en de secretaris inbegrepen zal het gemeentehuis na de werken dan ook in totaal een twintigtal werkplaatsen tellen.
 
Met de werken wil de bestuursploeg overigens ook de onthaalfunctie verbeteren en de energiekosten drukken. Voor dit laatste worden een totaal nieuw en geïsoleerd dak alsook dubbele beglazing geplaatst. Ook het buitenschrijnwerk en de gevel worden in die zin aangepast. Enkel het rechtergedeelte blijft in zijn huidige vorm behouden.  
 
    
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief