HERNE - Rotaryclub bijzonder actief

C21

HERNE - Rotaryclub bijzonder actief

Rotary_de_coninck_en_retro___13_
Rotary-voorzitter Lucile Heremans en commissaris Christian De Coninck - Foto's © Dechuyffeleer
 
Rotary_de_coninck_en_retro___3_
Lucile Heremans - © Deschuyffeleer
Rotary_de_coninck_en_retro___9_
Commissaris Christian De Coninck
Rotary_de_coninck_en_retro___15_
© Deschuyffeleer
 
Rotary_de_coninck_en_retro___40_
Erelid René Bauwens en Rotary-leden Willy Decoster, Guy Lebacq, Annie Timmermans, Wilfried Vierendeel, Liliane Decoster, Lucile Heremans en Greet Kestemont - © Deschuyffeleer
 
Rotary_de_coninck_en_retro___30_
Retro-duo Dirk Van Lierde en Wilfried Moonen - © Deschuyffeleer
 
Rotary_de_coninck_en_retro___28_
Animatrice Kathleen Matthijs en ergotherapeute Renilde Wauters - © Deschuyffeleer
 
Rotary_de_coninck_en_retro___33_
© Deschuyffeleer
 

Het zijn drukke dagen voor Rotaryclub Herne-Markevallei. Naast het opzetten van een animatienamiddag in het woon- en zorgcentrum St-Felix mocht zij op haar gebruikelijke bijeenkomst in het clublokaal de Egelantier Christian De Coninck, de woordvoerder van de Brusselse lokale politie, in haar midden ontvangen.

Naast auteur van verschillende misdaadromans geeft hij ook spreekbeurten over humor bij de politie. Zo wist hij met fijne en rake, waargebeurde anekdotes uit het politiegebeuren in het Brusselse het gezelschap vrij vlug op zijn hand te krijgen. Op zaterdag 28 april om 15u stelt hij in de Standaardboekhandel op het Muntplein in Brussel zijn zesde en jongste boek ‘De Gideonsbende’ voor. Het verhaal speelt zich af deze keer af in het moeilijk te doordringen Roma-milieu. Opnieuw zijn commissaris Stijn Goris en inspecteur Stef Pauwels de hoofdpersonages.

Dank zij de financiële steun van de Rotariërs  slaagde het animatieteam van het woon-en zorgcentrum Sint-Felix er eens te meer in met een optreden van de muziekformatie Retro de bewoners een leuke namiddag te bezorgen. Animatrice Kathleen Matthijs, ergotherapeute Renilde Wauters en kinesitherapeute Inge Bruyneel toonden zich na afloop dan ook meer dan tevreden met het resultaat.
Deze keer was het dus gezellig zingen geblazen met het Retro-duo Dirk Van Lierde en Wilfried Moonen. Met hun accordeon en contrabas brachten zij heel wat leven in de brouwerij. In hun act was er ook ruimte voor interactie met de bewoners. Met animatrice Kathleen Matthijs wordt in het wooncentrum overigens veel belang gehecht aan animatie. “Animeren”, zegt Kathleen, “is terzelfdertijd boeien, laten genieten, aanmoedigen maar soms ook troosten en genezen”.
Met de animatienamiddag in St-Felix rondde Rotary Herne-Markvallei haar jaarlijkse steuntrilogie aan de rust- en verzorgingshuizen in de streek af. Eerder mochten ook al De Zwaluw in Vollezele en Mater Dei in Heikruis op de gulheid van de club rekenen.  
  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief