HERNE – Kenn Simon spurt overtuigend naar zege

C21

HERNE – Kenn Simon spurt overtuigend naar zege

Koers_herfelingen_april_2012__5_
Grote Prijs Smurfen Herfelingen: goed voor 58 deelnemers - Foto's © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2012__1_
© Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2012__29_
Spurt met 5: Kenn Simon, Niels Six, Wesley Van Dyck, Thomas Vancutsem en Jan Herregodts - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2012__36_
Winnaar werd de 17-jarige Kenn Simon uit Idegem - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2012__52_
Een sterke Kenn Simon - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelingen_april_2012__54_
Kenn Simon - © Deschuyffeleer
 

Met een machtige eindjump heeft junior Kenn Simon (Thmpson) uit Idegem zich verzekerd van de overwinning in de Grote Prijs De Smurfen in Herfelingen. Hij toonde zich na een fel door de regen geteisterde wedstrijd de sterkste van een vijftal dat voor de overwinning mocht spurten. Niels Six (WK Noord-West Brabant) uit Asse finishte sterk tweede voor het trio Wesley Van Dyck, Thomas Vancutsem en Jan Herregodts van wielerclub Onder Ons Parike.

Ondanks de concurrentie van een zestal wedstrijden elders in Vlaanderen zag wielerclub De Smurfen toch nog 58 juniors aan de inschrijvingstafel passeren. Zij zorgden alleszins voor een spetterend vuurwerk aan aanvalspogingen in het begin van de wedstrijd. Een beslissende afscheiding kwam er evenwel niet. Thomas Vancutsem toonde zich wel de meest strijdlustige maar zijn herhaalde aanvalspogingen misten de nodige panache.
 
Op vier ronden van het einde meende Sijmen Vlasbloem, eveneens van Onder Ons Parike, zijn moment gekomen. Hij sprokkelde enkele luttele seconden voorsprong maar ook hij diende uiteindelijk de duimen te leggen voor het attent achtervolgend peloton.
 
In de finale wist een vijftal zich van het peloton te ontdoen en mocht zo voor de zege spurten. Kenn Simon, volgens zijn concurrenten al enige tijd goed op dreef, toonde zich in de eindspurt de sterkste en wist zo dit seizoen een eerste bloementuil mee naar Idegem over te brengen. Niels Six (Asse) moest in de spurt het ondersplit delven en dit voor het sterk trio van Onder Ons Parike met Wesley Van Dyck (Mariakerke), Thomas Vancutsem (Ruisbroek) en Jan Herregodts (Geraardsbergen).
 
Een enthousiaste Niels Six erkende in de 17-jarige winnaar Kenn Simon best zijn meerdere. Toch was ook hij best tevreden met zijn prestatie. “Na reeds een goed gevoel vorig weekend in de Ster Zuid Limburg brengt mijn tweede plaats hier in Herfelingen de bevestiging van mijn gestadige vormprogressie. Na een mat begin voelde mijn benen alsmaar beter aan maar in de eindspurt had ik toch nog geen verhaal tegen een sterke Kenn Simon”.      
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief