HERNE - Ezelwedstrijd tijdens jaarmarkt

C21

HERNE - Ezelwedstrijd tijdens jaarmarkt

Aankondiging_ezelwedstrijd
© Deschuyffeleer
 

Ook tijdens de 35ste jaarmarkt van Herne op Pinkstermaandag 28 mei wordt door het organisatiecomité in samenwerking met ezelstal Beverhof opnieuw een wedstrijd Wandel en Gangen voor ezels op het getouw gezet. Daarmee is de prijskamp reeds aan zijn 8ste editie toe.

Eddy Chabert van ezelstal Beverhof: ”De wedstrijd staat open voor alle types en rassen van ezels. De ezels worden onderverdeeld in reeksen volgens leeftijd, geslacht en type. Nieuw dit jaar is wel dat nu 3 dagkampioenen zullen verkozen worden. Per reeks zijn overigens ook geldprijzen, medailles, erelinten en trofeeën voorzien”. De ringnummers kunnen afgehaald worden vanaf 8u30.
 
Bij keuringen Wandel en Gangen wordt er door de jury gelet op het model, de gewilligheid en de voorstelling. Volgens staleigenaar Eddy Chabert zitten ezelwedstrijden en sowieso ezels duidelijk in de lift. “ De ezels blijven aan populariteit winnen. Her en der ontstaan zelfs ezelstallen zoals bij de paarden. Allicht is het een modeverschijnsel. Meer en meer eigenaars treden overigens met hun ezels naar buiten bij jaarmarkten, wandelingen en andere bijeenkomsten. Zo ontdekt het publiek opnieuw de ezel”, weet de staleigenaar. “Bovendien zijn ezels heel lieve, brave en afhankelijke dieren die niet alleen ware vriendschap en genegenheid nodig hebben maar ook terugschenken. Zij zijn ook kleiner en minder geweldig dan paarden en derhalve meer geschikt voor de omgang met kinderen.”
 
Het inschrijvingsformulier is te downloaden op  www.ezelstal-beverhof.be . Nadere informatie is ook te bekomen via 0477/48 96 73.         
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief