HERNE - Helpen opvoeden van de kleinkinderen

C21

HERNE - Helpen opvoeden van de kleinkinderen

Mee-opvoeden_en_verwennen_van_je_kleinkinderen
Pedagoge en gedragstherapeute Marijke Bisschop - Foto's © Deschuyffeleer
 
Mee-opvoeden_en_verwennen_van_je_kleinkinderen
'Helpen zorgen voor je kleinkinderen’ van de hand van Marijke Bisschop - © Deschuyffeleer
 
Mee-opvoeden_en_verwennen_van_je_kleinkinderen
Wouter De Pooter (Gezinsbond), Nele Rijckaert en Kirsten De Saeger (Huis van het Kind,Liesbeth De Ridder (CAW Delta)en Werner Godfroid (Arch'educ) - © Deschuyffeleer
 
Mee-opvoeden_en_verwennen_van_je_kleinkinderen
Helpen opvoeden van de kleinkinderen in De Regenboog in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 

In de gemeentelijke basisschool De Regenboog was pedagoge en gedragstherapeute Marijke Bisschop de gast. Zij sprak er over de kunst een plaats te zoeken tussen het mee-opvoeden en het  verwennen van kleinkinderen. De voordracht kaderde in een reeks welgekomen informatieavonden over actuele opvoedingsthema waarmee de werkgroep ‘Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland’ in Bever, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen uitpakt. De Volkshogeschool Halle-Vilvoorde Arch'educ staat in voor de ondersteuning. Het was dan ook haar directeur Werner Godfroid die de gespreksavond inleidde.

Marijke Bisschop: “Vele jonge gezinnen maken dankbaar gebruik van de bereidwillige hulp van oma of opa bij de opvang van hun kinderen. Grootouders worden dan ook steeds belangrijker als het gaat om het mee-opvoeden van de kinderen. De situatie vergt wel veel overleg tussen ouders en grootouders”.
Het opvoedingsboek  ‘Helpen zorgen voor je kleinkinderen’ van de hand van Marijke Bisschop en uitgegeven bij Lannoo is in die zin een gids die zich volledig richt op de grootouders. Hoe zorg je ervoor dat je als grootouder op dezelfde lijn zit als je zoon/dochter wat betreft de opvoeding van de kleinkinderen?  Hoe geef je aan welke taken je wel of niet op je wilt nemen?  En waar ligt die belangrijke grens tussen liefhebben en verwennen ook al weer? In haar uiteenzetting pleitte Marijke Bisschop alleszins voor openheid en duidelijke afspraken waarbij de grootouders zichzelf absoluut niet dienen weg te cijferen.
Naast de deskundige benadering werd ook ruimte gecreëerd voor het uitwisselen van ervaringen. Zo stonden Wouter De Pooter (Gezinsbond), Nele Rijckaert en Kirsten De Saeger (Huis van het Kind) en Liesbeth De Ridder (CAW Delta) als medeorganisatoren  ter beschikking voor meer specifieke informatie.
De volgende hoogtepunten van de  opvoedingscarrousel zijn alleszins de Opvoedingsbrunch op woensdag 16 mei in het Dominicanessenklooster in Herne en de voordracht ‘Is opvoeden kinderspel?’ van VTM-Supernanny Wendy Bosmans in de Cultuurschuur De Cam in Gooik op woensdag 23 mei tijdens de Week van de Opvoeding.
Wie overigens vragen of twijfels heeft over de opvoeding van kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar kan hiermee steeds terecht bij het Opvoedingspunt in het Pajottenland (0473 47 07 66). Indien nodig biedt de medewerker een luisterend oor, geeft hij tips of gaat hij op zoek naar het meest gepaste antwoord op de vragen en de bekommernissen.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief