HERNE - Rotaract Herne schenkt 1200 euro

C21

HERNE - Rotaract Herne schenkt 1200 euro

Groepsfoto_rtc_herne
 
Ook dit jaar deelt Rotaract Herne Markvallei de opbrengsten van haar voorbije activiteiten uit aan goede doelen. Zo gaan de 500 euro opbrengsten van de cocktailavond in het jeugdhuis in Herne naar vzw Help the Children van Chris Dusauchoit voor hulp aan de Bulgaarse weeskinderen. De beklijvende beelden van de BBC-reportage Bulgaria’s Abandoned Children blijven bij velen nog nazinderen.
 
De familie Detré uit Lettelingen steunt reeds jarenlang een gezin met schoolgaande kinderen in Kenia. Voor de bouw van een stenen huis stelt Rotaract Herne Markvallei 500 euro van de sangria-verkoop op de jaarmarkt in Herne ter beschikking. De club blijft ook de familie Detré verder steunen in haar zoektocht naar bijkomende financieringsmiddelen.
 
Ook de recente natuurrampen in Azië gingen de leden van de jeugdservice-club niet onopgemerkt voorbij. Voor de hulpverlening aan de slachtoffers van de cycloon Nargis in Myanmar is er ook nog eens 200 euro beschikbaar gesteld voor het Belgisch hulpverleningsteam van dokter Beaucourt.
 
“Rotaract Herne Markvalei bestaat uit een twintigtal jongeren tussen 18 en 30 jaar. Geregeld organiseren wij in het kader van onze serviceverlening activiteiten ten voordele van plaatselijke, nationale en zelfs internationale projecten en verenigingen. In het verleden waren in die zin de Okkernoot in Vollezele en een door de tsunami vissersdorp in Azië reeds de begunstigden”, aldus voorzitter Anneleen Van Nuffel, die overigens ook uitkijkt naar nieuwe leden voor de serviceclub.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief