HERNE - Pajots wandpaneel aan gemeentehuis

C21

HERNE - Pajots wandpaneel aan gemeentehuis

Wandpaneel_pajottenland__juni_2012
Pajots wandpaneel aan gemeentehuis Herne - Foto © Deschuyffeleer
 

Sinds kort prijkt aan de muur van het gemeentehuis een wandpaneel  met een fictief maar typisch Pajots landschap dat de  zeven gemeentebesturen uit het Leadergebied Pajottenland lieten ontwerpen. In het paneel zijn per gemeente twee symbolen verwerkt. Voor Herne zijn dit de Kartuizer met bijbel en de Waltrudismolen aan de Rendries.

 De link van de symbolen met de bezienswaardigheden liggen niet zomaar voor de hand. Voor bezoekers is de verklarende legende onderaan het paneel dan ook best welgekomen. Het ontwerp is van de hand van de Gooikse tekenaar Luc De Maeyer. De actie kadert in de promotie voor meer toerisme.

De wandpanelen moeten de aandacht van de bezoekers aan één van de zeven gemeenten van Pajottenland+ vestigen op de bijzondere bezienswaardigheden in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal. Met het initiatief, het eerste in een reeks, willen de gemeenten overigens binnen de Leaderwerking van het Pajottenland, over hun gemeentegrenzen heen, komen tot het uitstralen van de eigen identiteit van de plattelandsregio Pajottenland.
Door het uitbouwen van toeristische poorten op hun grondgebied willen de gemeenten in de toekomst trouwens nog meer samenwerken op het gebied van recreatie en toerisme.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief