HERNE – Cultuurprijs voor Viviane Grisez

C21

HERNE – Cultuurprijs voor Viviane Grisez

Cultuurprijzen_2012_herne___16_
Uitreiking eervolle prijzen en vermeldingen 2012 - Foto's © Deschuyffeleer
 
Cultuurprijzen_2012_herne___3_
Voorzitter cultuurraad Marc daneels - © Deschuyffeleer
Cultuurprijzen_2012_herne___13_
Cultuurfunctionaris Sarah Copriau en schepen Lieven Vandenneucker - Foto © GDG
Cultuurprijzen_2012_herne___18_
Viviane Grisez mocht de Kartuis in ontvangst nemen - © Deschuyffeleer
 
Cultuurprijzen_2012_herne___21_
Jeanne Suys, Clara Servranckx, Agnes Vandenschrieck en Jeanine Desmecht - © Deschuyffeleer
 
Cultuurprijzen_2012_herne___22_
Een eervolle vermelding was weggelegd voor Leopold Dierickx, Marie-José Cornet, Pierre Somers en Théophile Wayteck als vrijwilligers van het eerste uur en nu al overigens 35 jaar actief in het Jaarmarktcomité - © Deschuyffeleer
 
Cultuurprijzen_2012_herne___27_
Voor schepen Marie-Louise Devriese was de solidariteitsprijs weggelegd - © Deschuyffeleer
 
Cultuurprijzen_2012_herne___37_
Detail houtsculptuur geschonken door Roger Schreye - Foto © Deschuyffeleer
 
Cultuurprijzen_2012_herne___38_
Familie Théo Wayteck - © Deschuyffeleer
 

Viviane Grisez mocht de cultuurprijs in ontvangst nemen voor haar jarenlange inzet voor het zangkoor Legato. Zij is er niet alleen de bezielende dirigente van maar zij schotelt het koor ook steeds nieuwe projecten en uitdagingen voor. Het koor was dan ook niet weg te denken bij de activiteiten rond het feestjaar ‘800 jaar Herne’. De laureate was recent ook genomineerd voor ‘De Pluim’ van Ring-TV.

De carrièreprijs ging naar Jeanne Suys voor haar inzet als gemeentelijke bediende onder meer voor cultuur en naar het trio Clara Servranckx, Agnes Vandenschrieck en Jeanine Desmecht van de Liberale Bond van Gepensioneerden voor hun aanhoudende inzet voor het welzijn van hun bond.
 
Voor schepen Marie-Louise Devriese was de solidariteitsprijs weggelegd. Op initiatief van Herne Solidair werd deze prijs voor de eerste keer toegekend. Zij werd voorgedragen door de Damiaanactie omdat zij alle goede-doel-projecten met hart en ziel steunt en er zich ook daadwerkelijk voor inzet. Zo slaagt zij er in haast alle bewoners van Kokejane bij de Damiaanactie te betrekken.
 
Een eervolle vermelding was weggelegd voor Leopold Dierickx, Marie-José Cornet, Pierre Somers en Théophile Wayteck als vrijwilligers van het eerste uur en nu al overigens 35 jaar actief in het Jaarmarktcomité. Ook was er een bijzondere bedanking voor Roger Schreye, Isabelle Claessens en Nestor Driscart voor hun culturele schenking van respectievelijk een houten totem, de ouderlijke archieven over de heemkundige kring en de schuttersgilde en twee schilderijen aan de gemeente.
 
De fotowedstrijd voor de meest aansprekende foto op de voorpagina van het gemeentelijk informatieblad werd gewonnen door Katrien Van den Berge met haar foto van het winters landschap in de gemeente in de januari-editie.
 
Cultuurfunctionaris Sarah Copriau en schepen Lieven Vandenneucker zorgden voor de muzikale tussendoortjes. Ring-TV-nieuwsanker Geert Van Hassel stond in voor de presentatie.
   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleeer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief