HERNE - Naar Foix in 22 dagen

C21

HERNE - Naar Foix in 22 dagen

Naar_lourdes_foix_met_de_fiets_2012__6_
zaterdag 7 juli 7u klokslag : klaar voor het vertrek - Foto's © Deschuyffeleer
 
Naar_lourdes_foix_met_de_fiets_2012__7_
Reni Thienpondt uit de Aerebeek en Marine Ferdinand uit de Broekstraat met de fiets vanuit het Groene Kwadrant naar Foix - Foto © Deschuyffeleer
 
Naar_lourdes_foix_met_de_fiets_2012__10_
Reni Thienpondt uit de Aerebeek en verpleegster Marine Ferdinand uit de Broekstraat met de fiets vanuit het Groene Kwadrant naar Foix - © Deschuyffeleer
 
Naar_lourdes_foix_met_de_fiets_2012__12_
Reni Thienpondt uit de Aerebeek en verpleegster Marine Ferdinand uit de Broekstraat met de fiets vanuit het Groene Kwadrant naar Foix - © Deschuyffeleer
 

Bij het krieken van de dag vertrokken schooldirectrice Reni Thienpondt uit de Aerebeek en verpleegster Marine Ferdinand uit de Broekstraat met de fiets vanuit het Groene Kwadrant naar Foix, op een 60-tal km van Andorra. Op hun route bezoeken zij ook het bedevaartsoord  Lourdes. Als alles volgens plan verloopt moet de trip van nagenoeg 1800 km er in 22 dagen opzitten.

In navolging van hun geslaagde pelgrimstocht van 2200 km naar Compostella van vorig jaar kozen beide vriendinnen er voor de nieuwe eindbestemming een 400-tal km korter bij de deur te plannen.   
Terug werd gekozen voor de fiets als verplaatsingsmiddel. “Zo begonnen wij ons reeds vanaf februari stilaan voor te bereiden voor het grote vertrek. Onze conditie scherpten wij aan met joggen en alsmaar langere fietstochten” geeft de fietsende schooldirectrice Reni aan.
 
“Wij nemen ons voor iedere dag met onze trekfietsen met aanhangwagentje zo’n gemiddeld 70 km af te leggen. Het wordt overigens een very low budget trip. Zo voorzien wij grotendeels in onze eigen behoeften”, klinkt het vastbesloten uit de mond van Reni en Martine. “Zo slapen wij in tentjes op campings en koken wij zelf ons potje met plaatselijke producten”.
 
Overigens wordt de ganse tocht door de 57-jarige dames volledig autonoom en alleen afgehandeld. Als alles volgens plan verloopt spoort Reni vanuit Foix terug naar Herne en geniet Martine verder nog na samen met haar echtgenoot van een paar welverdiende vakantiedagen in Zuid-Frankrijk.
 
Enigszins gespannen en onzeker worden de sportieve dames wel wanneer het over de technische aspecten van hun fietstocht gaat. Beiden zijn alles behalve technisch onderlegd. Voor de onvermijdelijke technische herstellingen rekent Reni steevast op haar compagnon.
 
De avontuurlijke tocht kan gevolgd worden op http://naarlourdes.blogspot.be . Hun fietstocht doet zo Herne, Lessen, Marchienne, St Quentin, Compiegne, Paris, Toury, Beaugency, Vouvray, Chatellerault, Dissay, Poitier, Lezay, Saintes, Royan, Pin Sec, Arès, Ychoux, Escource, Onesse, St. Vincent de Paul, Dax-Peyrehorade, Sauveterre de Bearn, Oloron St. Marie, Anudy, Nay, LOURDES, Hèches, St Bertrand Labroquère, Mana, Mauvezan,St Girons, Audinac,Maury en ten slotte  FOIX-VARILHES aan.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief