HERFELINGEN loopt in de regen

C21

HERFELINGEN loopt in de regen

Jogging_herfelingen_loopt_2012__1_
'Herfelingen loopt 2012' met verantwoordelijke Ward Nechelput - Foto's © Deschuyffeleer
 
Jogging_herfelingen_loopt_2012__5_
Herfelingen loopt .... met 141 vertrekkers - © Deschuyffeleer
 
Jogging_herfelingen_loopt_2012__8_
Pajotse formatie djembéspelers met Bram Cornelis (Ternat) - © Deschuyffeleer
 
Jogging_herfelingen_loopt_2012__11_
Aankomst Luc Van Asbroeck (7,2km) - © Deschuyffeleer
 
Jogging_herfelingen_loopt_2012__13_
De talentrijke Arne Van Cauwenberghe (Lettelingen) - © Deschuyffeleer
 
Jogging_herfelingen_loopt_2012__22_
Het podium 18 km: Eddy Vierendeels, Johan Watthy en Jean Tempels - © Deschuyffeleer
 

Het Waanzinnig Weekend pakte ook dit jaar uit met een jogging. Onder het motto  ‘Herfelingen loopt’ kregen de deelnemers, bovenop de meer dan één plaatselijke regenbui, ook nog de keuze tussen afstanden van ofwel 1 ronde van 3,6 km, ofwel 2 ronden of 7,2  km ofwel 5 ronden goed voor 18 km. De organisatoren boden zo niet alleen de geregelde lopers uit het joggingcircuit maar ook de gelegenheidslopers uit eigen streek de kans zich sportief uit te leven midden het prachtig maar heuvelachtig landschap van het Pajottenland.  

Ondanks de bijwijlen striemende regenvlagen passeerden toch goed 140 sportievelingen aan de inschrijvingstafel. Het merendeel opteerde voor de 7,2 km. Op deze afstand was het podium voor Luc Van Asbroek (22’12”) uit Welle, Kristof Van Den Berghe uit Lebbeke en de Brusselaar Godefroy Camaver. Streekgenoot Wim Blaton viel net buiten de hoofdprijzen.
 
De kleinste afstand werd gelopen in 12’07”. Hier kwamen Guy De Blander uit Pamel, Frederick De Backer uit Waregem en Pascal Rijdant uit Geraardsbergen als eersten over de meet. Een bijzondere vermelding is voor de 9-jarige Arne Van Cauwenberghe weggelegd. Hij gaf een 30-tal volwassen lopers het nakijken. Hij werd knap 5de met een puike 14’26”. Als scholier van De Bloesem blinkt Arne overigens keer op keer ook uit op de podia van de interscholenlopen. Bij de dames was Joni Meere de snelste in een tijd van 15’24”.
 
De langste afstand over 18 km was een kolfje naar de benen van de meer geoefende lopers. Hier was het Oetingenaar Eddy Vierendeels die met zijn 59 jaar als eerste de eindstreep haalde. Met onderweg meer dan één plensbui wist hij de 5 ronden te lopen in 1u 08’54”. Zijn trainingspartner Jean Tempels, eveneens uit Gooik, werd derde. De tweede plaats ging naar Johan Watthy uit Gistel.  Deze laatste werd vorige maand op de 100 km van Torhout nog vijfde in een tijd van 7u23'38”. Alle drie zagen zij de 18 km van ‘Herfelingen loopt’ als ideale voorbereiding voor de komende marathons van onder meer Oostende in september en Eindhoven in oktober. In deze loop was Petra Sliepers de eerste vrouw aan de finish in een tijd van 1u 29’ 23”.
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief