HERNE – De Regenboog hoopt op meer klaslokalen

C21

HERNE – De Regenboog hoopt op meer klaslokalen

Editiepajot_de_regenboog_1_sep_2012___1_
Directrice Reni Thienpondt, alle kleuters met hun juffen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_de_regenboog_1_sep_2012___4_
Zij zorgen dagdagelijks voor de 62 kleinsten - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_de_regenboog_1_sep_2012___5_
De klassen van 1 tot 6 met de juffen Katrien, Isabelle, Wendy, Sylvia, Cindy en Els - © Deschuyffeleer
 

Ook de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen startte gezwind en vol goede moed het nieuwe schooljaar met 145 leerlingen, enkelen meer dan vorig jaar. De leerkrachten wachtten de kinderen op aan de schoolpoort en bedachten ieder kind met het kleurkaartje van hun klas. Na een rondgang en een gezamenlijk dansje op de koer mochten de kinderen hun nieuwe klasomgeving ontdekken. De school telt 6 nieuwkomertjes.

De Regenboog stelt 12 leerkrachten, al dan niet voltijds, te werk. Het team van directrice Reni Thienpondt wordt ook ondersteund door een administratieve medewerkster. Naast 3 kleuterklassen en een deeltijdse peuterklas zijn er ook de 6 jaarklassen van het lager onderwijs.
 
Het stijgend aantal leerlingen maakt dan ook dat de school langzaam maar zeker uit haar klasvoegen barst. Zo is de school inmiddels aangewezen op het gebruik van containers voor twee klassen en voor een refter, die tevens dienst doet als turnzaal. Sommige lessen zoals muziek en lichamelijke opvoeding worden overigens nog in graadsklassen gegeven.
 
“Naar de toekomst toe zijn er plannen om in eerste instantie twee klaslokalen bij te maken”, zegt de directrice hoopvol. “Zo zouden alle kleuterklassen terecht kunnen op het gelijkvloers. Het lager kan dan zijn intrek nemen op de eerste verdieping en in de containers. In een later stadium wordt nog eens het inrichten van drie klassen op de zolderverdieping in het vooruitzicht gesteld”.
 
Reeds op donderdag 14 september trekt het vierde leerjaar van De Regenboog samen met alle andere Hernse scholen er op uit. Samen maken zij dan van uit Ninove een tocht op de Dender met de milieuboot.
 
Jean-Luc Deherder is er voorzitter van het oudercomité.
 
Meer info op www.gbsherfelingen.be .       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief