HERNE - Seniorenraad wil geletterdheid verhogen

C21

HERNE - Seniorenraad wil geletterdheid verhogen

Week_van_de_ongeletterdheid_herne___10_
In samenwerking met het Centrum voor Basiseducatie - Openschool Halle-Vilvoorde (CBE) organiseerde de seniorenraad in het Dominicanessenklooster een info- en vertelnamiddag rond het verhogen van geletterdheid - © Deschuyffeleer
 
Week_van_de_ongeletterdheid_herne___1_
Workshop - © Deschuyffeleer
Week_van_de_ongeletterdheid_herne___2_
Workshop - © Deschuyffeleer
Week_van_de_ongeletterdheid_herne___11_
Kris Baert en zijn 2 'ambassadeurs' - © Deschuyffeleer
 
Week_van_de_ongeletterdheid_herne___15_
© Deschuyffeleer
Week_van_de_ongeletterdheid_herne___16_
© Deschuyffeleer
Week_van_de_ongeletterdheid_herne___18_
© Deschuyffeleer
 
Week_van_de_ongeletterdheid_herne___17_
De 'lettertjessoep' - © Deschuyffeleer
Week_van_de_ongeletterdheid_herne___22_
© Desschuyffeleer
 

In samenwerking met het Centrum voor Basiseducatie - Openschool Halle-Vilvoorde (CBE) organiseerde de seniorenraad in het Dominicanessenklooster een info- en vertelnamiddag rond het verhogen van geletterdheid. Ook kon kennis worden gemaakt met het uitgebreid gamma cursussen en lessenreeksen. Goed  dertig senioren maakten gebruik van de workshops om zich een idee te vormen van de inhoud en het niveau van de geplande cursussen. Zo waren laptops ter beschikking van de kandidaten voor de lessen informatica en dit zowel voor beginners als voor gevorderden.

Bij het CBE kunnen volwassenen met een beperkte of onafgewerkte schoolloopbaan hun basisvaardigheden alsnog opfrissen en versterken. Wanneer volwassenen in hun dagelijkse leven, in hun werksituatie of tijdens het volgen van een opleiding moeite ondervinden met basisvaardigheden op vlak van taal, rekenen, computer of algemene vorming, dan kan het opleidingsaanbod van het CBE  hen nieuwe kansen bieden.
 
De 13 Centra voor Basiseducatie organiseren dit jaar trouwens opnieuw de Week van de Geletterdheid. Eén op zeven Vlamingen is nog laaggeletterd. Voor hen zijn lezen en schrijven eerder een opgave dan een plezier. Zo mocht radiostem, zanger en educatief medewerker van het CBE Kris Baert een gesprek voeren met twee lesnemers. Irène Demunck en Emmy Ophals getuigden zo over de oorzaken, de gevolgen voor hun dagelijks leven en de latere aanpak van hun laaggeletterdheid. Deze ambassadeurs vertelden gretig over hun leerervaringen, hun verleden, de redenen waarom zij de kans grepen beter te leren lezen, rekenen en schrijven en hoe het Centrum voor Basiseducatie alles in het werkt stelt om deze broodnodige ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden.
 
De voorstelling werd afgerond met een hapje, een tapje en hoe kan het ook anders met een lettersoepje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief