HERNE – Rasbeekspurters beklimmen muur van Hoei

C21

HERNE – Rasbeekspurters beklimmen muur van Hoei

Rasbeekspurters_klaar_voor_hoei__2_
Een 20-tal wielertoeristen van de Rasbeekspurters uit Herfelingen trokken er van uit hun clublokaal In de Zoete Inval op uit naar Hoei - Foto © Deschuyffeleer
 
Img_0345
De meest dapperen kregen er als kers op de taart de beklimming van de Muur van Hoei voorgeschoven - Foto ingezonden
 

Een 20-tal wielertoeristen van de Rasbeekspurters uit Herfelingen trokken er van uit hun clublokaal In de Zoete Inval op uit naar Hoei. Het parcours van goed 145 km liep haast volledig langs waterwegen. De meest dapperen kregen er als kers op de taart de beklimming van de Muur, de scherprechter in de Waalse Pijl, voor de wielen geschoven.

Vanuit Herfelingen werd snel vaart gemaakt naar het sas van Lembeek om daar langs het kanaal Brussel-Charleroi de richting van de stad van de Carolo’s in te slaan. Vanuit Charleroi werd dan het jaagpad van de Samber opgezocht met bestemming Namen met tussendoor een fel gewaardeerde bevoorrading aan de prachtige abdij van Floreffe.
 
Van aan de samenvloeiing van de Samber met de Maas in Namen werd opnieuw langs het jaagpad koers gezet naar de eindbestemming in Hoei. Als beloning voor hun prestaties kregen de deelnemers na een verkwikkend stortbad een avondmaal aangeboden in een restaurant aan het stedelijk sportcomplex. De terugreis met de bus verliep dan ook in een opperbeste stemming.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief