HERNE – Andy Couteau beste jongere op wereldkampioenschap kaatsen

C21

HERNE – Andy Couteau beste jongere op wereldkampioenschap kaatsen

Kampioen_internatinaal_spel
Kampioen Internationaal spel. - Foto's © Geert Vandervelden
 
Ik_en_andy__1277_x_855_
Andy Couteau en coach Geert vandervelden - Foto Geert vandervelden
 
Podium_one_wall
Podium One Wall - Foto Geert Vanderevelden
 
Team_one_wall
Team One Wall - Foto Geert Vandervelden
 

De Belgische kaatsers hebben hun vel duur verkocht op het wereldkampioenschap kaatsen in het Nederlandse Franeker. In het Internationale Spel wisten zij hun titel te verlengen terwijl in One Wall de Belgische ploeg na een kwalitatief hoogstaande lutte brons binnenrijfde ten nadele van Spanje. Bovendien was er ook nog een zilveren plak weggelegd voor onze spelers in het Friese Spel. Succes was er ook voor de jonge Franse kaatser Andy Couteau die uitkomt voor De Lustige Balspelers Kokejane. Hij werd uitgeroepen tot beste jongere van het kampioenschap.

Goud
“In het Internationale Spel kwam het tot een droomfinale tussen thuisland Nederland en België”, glundert coach Geert Vandervelden, tevens trainer van de kaatsploeg van Kokejane, nog na. “Nederland kwam in het begin van de wedstrijd door windvoordeel wel op voorsprong maar de Belgische spelers waren bijzonder gemotiveerd. Door enkele rake slagen van onze jongens kantelde de wedstrijd en won België alsnog het pleit met 6-4, meteen goed voor de gouden plak. Het kampioenschap kon dan ook niet beter beginnen”.
 
In One Wall, allicht op termijn een olympische discipline net zoals het Internationale Spel trouwens, kwam België in de kwartfinales tegenover Ierland te staan. Door hun fel bevochten zege moest de Belgische ploeg het in de halve finales opnemen tegen de regerende wereldkampioen Mexico. België verloor de wedstrijd evenwel in 2 sets. In de kleine finale om de derde stek en de bronzen medaille versloegen onze landgenoten in een bitsig duel Spanje, ook al een toonaangever in deze discipline.
 
Zilver
Ook in het Friese Spel kwam België in de finale tegenover een sterk Nederlands team te staan.
De mannen van boven de Moerdijk toonden zich oppermachtig en versloegen vrij vlot België, dat zich overigens best kon vinden in de tweede stek. In het Llargues, al bij al nog het best te vergelijken met het Belgisch kaatsen, werd ons land door een sterk team van Columbië reeds in de reeksen uitgeschakeld.
 
Coach Geert Vandervelden mocht dan ook na afloop samen met zijn kaatsers eens te meer terugblikken op een geslaagd wereldkampioenschap temeer daar België op 18 deelnemende landen ook nog eens tweede eindigde in het landenklassement.
 
Ook Andy Couteau, reeds drie jaar kaatser bij Kokejane en nu ook bij de Franse ploeg, bewaart de beste herinneringen aan het kampioenschap. Hij werd uitgeroepen tot beste jongere van het tornooi, een bijzonder mooie eer voor de Kleine Balspelers Kokejane en trainer Geert Vandervelden die het jong Frans talent binnen de kortste keren op een hoog niveau wist te tillen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
Geert Vandervelden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief