HERNE – Fanfare St-Pieters-Kapelle verbroedert in Veldegem

C21

HERNE – Fanfare St-Pieters-Kapelle verbroedert in Veldegem

Rimg_6814
De koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving uit St-Pieters-Kapelle de harmonie Kunst Na Arbeid uit het West-Vlaamse Veldegem - Foto ingezonden
 
Rimg_6778
De koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving uit St-Pieters-Kapelle en de harmonie Kunst Na Arbeid uit het West-Vlaamse Veldegem - Foto ingezonden
 

De fijne professionele contacten tussen voorzitter Mark Janquart van de koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving uit St-Pieters-Kapelle en dirigent Jos Van Besien van de harmonie Kunst Na Arbeid uit het West-Vlaamse Veldegem zijn nu ook uitgemond in een daadwerkelijke verbroedering tussen beide muziekmaatschappijen. Zo trokken beide muziekverenigingen ter gelegenheid van de St-Corneliuskermis in Veldegem een ganse dag met elkaar op.

In het Brugse is Kunst Na Arbeid een bekende harmonie met een eigen trommel- en een majorettenkorps. De harmonie was dan ook de perfecte gastvrouw voor haar nieuwe fanfarevrienden uit St-Pieters-Kapelle. Zo mocht St-Pieters-Herleving in eerste instantie dan ook uithalen met een fel gesmaakt aperitiefconcert.
 
Na een gezamenlijke maaltijd speelden beide korpsen eerst afzonderlijk de pannen van het dak in enkele straten van het centrum. Als apotheose vonden beide even later elkaar terug in de hoofdstraat voor enkele welbekende stapmarsen. De vrije jamsessie achteraf belichaamde het grote enthousiasme van alle muzikanten van beide verenigingen.
 
“De verbroedering is een aanzet om geregeld samen muziek te brengen en zo ideeën, ervaring en concerten uit te wisselen”, weet voorzitter Mark Janquart. “Zo kunnen beide korpsen cultureel ambassadeur zijn voor hun dorp en van West-Vlaanderen tot Vlaams-Brabant en omgekeerd muziek en vriendschap uitdragen”.        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief