SINT-PIETERS-KAPELLE viert zijn parochiepriester

C21

SINT-PIETERS-KAPELLE viert zijn parochiepriester

Dsc01412
SINT-PIETERS-KAPELLE viert zijn parochiepriester Georges Verhaeghe - Foto's © Dechuyffeleer
 
Dsc01356
Pastoor Georges Verhaeghe omringd door deken Raymond Decoster, pater provinciaal Koyen, pastoor Kris Meskens (Herfelingen), pastoor Andy Penne (Galmaarden), aalmoezenier Limpens, pater Van Loveren, pater Desplentere, pater Brack, pastoor Guido Debree (Pepingen) en aalmoezenier Roger Defrijn en burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Dsc01360
Stoet van het Chirolokaal naar de St-Pieterkerk - © Deschuyffeleer
 
Dsc01373
De Fanfare van St-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Dsc01393
Het hoogtepunt was de eucharistieviering voorgegaan door deken Raymond Decoster - © Deschuyffeleer
 
Dsc01409
Een bloempje van de schoolkinderen (De Bloesem) - © Deschuyffeleer
 
Dsc01420
© Deschuyffeleer
 
Dsc01427
© Deschuyffeleer
 
Dsc01431
Stoet naar de gemeentelijke polyvalente zaal - © Deschuyffeleer
 
Dsc01457
Ontvangst in de polyvalente zaal - © Deschuyffeleer
 
Dsc01460
Veel dankbetuigingen en geschenken - © Deschuyffeleer
 
Dsc01474
Pastoor Georges Verhaeghe en de voorzitter van de kerkfabriek José Deschuyteneer - © Deschuyffeleer
 

Alsof de hemel ermee gemoeid was, werd de feestdag voor de 76-jarige pastoor Georges Verhaeghe in St-Pieters-Kapelle naar aanleiding van zijn 50 jaar priesterschap en 40 jaar parochiepastoor gezegend met een schitterend weertje. De kerkgemeenschap van Sint-Pieter had in haar voorbereidingen van de viering niets aan het toeval overgelaten. De heuglijke gebeurtenis zou met veel eer en respect gevierd worden. Het hoogtepunt was de eucharistieviering voorgegaan door deken Raymond Decoster samen met pater provinciaal Koyen, pastoor Kris Meskens (Herfelingen), pastoor Andy Penne (Galmaarden), aalmoezenier Limpens, pater Van Loveren, pater Desplentere, pater Brack, pastoor Guido Debree (Pepingen) en aalmoezenier Roger Defrijn.  

Met “Onze pastoor verdient zeer zeker dit eerbetoon want geef toe, 50 jaar dienst ...er zijn er niet veel die dàt kunnen zeggen” wist de voorzitter van de kerkfabriek José Deschuyteneer in zijn welkom voor de talrijke kerkgangers het ijs meteen te breken. “In de loopbaan van pastoor Verhaeghe”, benadrukte de voorzitter nog, “hebben de jaartallen 1935, 1962, 1965,1972 en 2012 een wel heel bijzondere betekenis”.
 
“Al die jaren stelde onze jubilaris zich ten dienste van God en zijn medemensen. Er was zijn engagement ten opzichte van de jeugd en de school, zijn inzet in vele verenigingen, zijn aandacht voor zieken en hulpbehoevenden en nog zoveel meer, toen en ook nu nog altijd”, aldus nog de voorzitter.
 
Georges Verhaegen werd in 1935 geboren in Roeselare. Na zijn theologische studies in het St.-Laurentiuscollege te Aalst werd hem in 1962 als minderbroederkapucijn Edingen toebedeeld als thuishaven. Drie jaar later werd hij onderpastoor in de parochie van Sint-Pieters-Kapelle, waar hij in 1972 Petrus Hoedt opvolgde als pastoor. Georges Verhaegen kreeg mettertijd ook de parochies van Akrenbos en van het Tollembeeks gehucht Herhout onder zijn hoede.  In de homilie  citeerde  Deken Raymond Decoster pastoor Verhaeghe in één adem met nederigheid, stille kracht, dankbaarheid en bescheidenheid.
 
De viering werd afgesloten met een receptie in de gemeentelijke polyvalente feestzaal. In hun toespraken waren de burgemeesters Kris Poelaert en Luc Deneyer elk in naam van hun kerkgemeenschappen het roerend met elkaar eens. Pastoor Georges Verhaeghe is altijd een pastoor geweest bezorgd over de toekomst van zijn parochies. Permanent zorgde hij voor de opbouw en de heropbouw van zijn kerkgemeenschap waarbij het niet alleen en louter ging om het kerkgebouw. Naast zijn constructieve aanwezigheid in de kerkbesturen die talrijke restauraties tot gevolg hadden genoten ook de jeugdwerking, de schoolgemeenschap, het processiegebeuren, de senioren, de zieken en de minderbedeelden zijn onvoorwaardelijke inzet.
 
Dat de viering een feesttintje meekreeg was mee te danken aan de medewerking van het gemeentebestuur, de Fanfare , de boogschuttersvereniging Sint Peeters Gulde Ter Waerden, de scholengemeenschap en de plaatselijke verenigingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief