HERNE – Ziekenzorg Kokejane zoekt vrijwilligers

C21

HERNE – Ziekenzorg Kokejane zoekt vrijwilligers

Editiepajot_feestje_ziekenzorg_kokejane_2012__1_
Naast de voorzitter Fernande Vanaudenhove bestaat het kernbestuur Ziekenzorg Kokejane nog uit Marie-Louise en Lucette Devriese, Marie-Josée Dooms inmiddels zelf reeds 86 jaar, Annie De l’Arbre, Hélène Vandenneucker, Raymond Fredrickx, Francine Deblander en proost Kris Meskens - Foto's © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_feestje_ziekenzorg_kokejane_2012__3_
Muzikaal entertainment met Carmen Deslee - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_feestje_ziekenzorg_kokejane_2012__2_
© Deschuyffeleer
 
Editiepajot_feestje_ziekenzorg_kokejane_2012__4_
© Deschuyffeleer
 
Editiepajot_feestje_ziekenzorg_kokejane_2012__5_
© Deschuyffeleer
 
Editiepajot_feestje_ziekenzorg_kokejane_2012__6_
© Deschuyffeleer
 

Ziekenzorg Kokejane nodigde de zieken en de ouderen, die zij geregeld thuis bezoeken, nu ook uit op een ontspanningsnamiddag in de Chirolokalen aan de kerk. Voorzitter Fernande Vanaudenhove en haar kernleden zetten dan ook hun beste beentje voor om van de namiddag een gezellige bijeenkomst te maken. Met haar zangprogramma Liedjesmozaïek boordevol liedjes uit de tijd van toen zorgde Carmen Deslee uit Waregem voor een fel gesmaakte ambiance.

Onder de koepel van de Christelijke Mutualiteiten brengen de kernleden van Ziekenzorg Kokejane geregeld een bezoek aan de zieken en de ouderen van dagen in het gehucht. En met Kerstmis en met Pasen komt daar gewaarborgd een klein geschenk bovenop. Ook kleine boodschappen komen bij gelegenheid wel eens aan bod. De bezoekjes worden dan ook fel gewaardeerd.
 
Voorzitter Fernande Vanaudenhove: “De mensen zien ons graag komen. Wij maken tijd vrij voor hen en lenen hen graag ons luisterend oor. Bij problemen kunnen wij overigens ook fungeren als schakel tussen de familieleden en de welzijnsdiensten”.
 
Voor hun dienstbetoon delen de kernleden het gehucht op in sectoren. “Zo heeft ieder van ons bestuur haar vaste klanten”, aldus nog de voorzitter. “En dat stemt de mensen gelukkig. Als generatiegenoten kennen wij hen en hun familie en vrienden nog vrij goed en dat opent gemakkelijk deuren”.
 
Door de aanhoudende groei van de doelgroep en de vrij hoge leeftijd van de kernleden is Ziekenzorg wel op zoek naar bijkomende vrijwilligers in het gehucht om haar gelederen te versterken. Belangstellenden kunnen zich steeds aanmelden bij voorzitter Fernande Vanaudenhove (02/396 27 61).
 

Naast de voorzitter bestaat het kernbestuur nog uit Marie-Louise en Lucette Devriese, Marie-Josée Dooms inmiddels zelf reeds 86 jaar, Annie De l’Arbre, Hélène Vandenneucker, Raymond Fredrickx, Francine Deblander en proost Kris Meskens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief