HERNE – Gemeentehuis deels gerenoveerd

C21

HERNE – Gemeentehuis deels gerenoveerd

Ep_opening_gemeentehuis_herne_g__7_
Burgemeester Kris Poelaert, schepenen Marc Bombaert, Carina Ricour, Jean-Marie Dierickx, Marie-Louise Devriese, secretaris Ann Naert, Heleen Lambrechts en de projectmedewerkers architect Eric Mertens, Peter Rateau, Danielle Van Londersele, Bjorn Herregods, Wesley Herremans, Freddy Matthijs, Fabio, Laurent en Freddy Laneer en Luc Bohez - Foto's © Deschuyffeleer
 
Ep_opening_gemeentehuis_herne_g__1_
Toespraak burgemeest Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Ep_opening_gemeentehuis_herne_g__2_
© Deschuyffeleer
 
Ep_opening_gemeentehuis_herne_g__3_
Een speciale attentie voor Heleen Lambrechts, Eric Mertens en Danielle Van Londesele- © Deschuyffeleer
 
Ep_opening_gemeentehuis_herne_g__5_
© Deschuyffeleer
 
Ep_opening_gemeentehuis_herne_g__6_
© Deschuyffeleer
 
Ep_opening_gemeentehuis_herne_g__9_
Daniëlle Van Londersele (interieurarchtect), Heleen Lambrechts (afdelingshoofd Grondgebiedzaken, Michaël Zanal (werfwerken), Corry Van Overstraeten (binneninrichting), burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Opening_gtehuis
Een interieur met een duidelijke hint naar 'Het Groene Kwadrant'- Ontwerp fotomontage Luc Bohez - © Deschuyffeleer
 

In aanwezigheid van de gemeente- en OCMW-raadsleden en de aannemers werd het gerenoveerd middenstuk van het gemeentehuis nu ook officieel in gebruik genomen. De herinrichting moet leiden tot een grotere toegankelijkheid en een nog betere dienstverlening aan de bevolking. Ook kan het personeel nu aan de slag in een aangename werkomgeving.

De renovatie van het centraal gedeelte van het gemeentehuis maakt de tweede fase uit van het totaal vernieuwingsproject. Eerst werd het gedeelte van de technische diensten in een nieuw kleedje gestoken. Nu ook de tweede fase achter de rug ligt kunnen plannen gemaakt worden voor de derde en laatste renovatiefase aan de straatzijde.
 
Burgemeester Kris Poelaert ziet in het concept van de renovatie niets dan voordelen: “Door één grote ruimte te creëren winnen we aan plaats en is onmiddellijk werk gemaakt van meer ecologie en meer duurzaamheid voor meer energiebesparing. Zo werd het dak geïsoleerd, de ramen voorzien van dubbele isolerende beglazing, zonnewering aangebracht en vloerverwarming geïnstalleerd”.
 
Bewust confronteert de nieuwe infrastructuur het personeel en de bezoekers in de inkomhall meteen ook met de identiteit van Herne als groene gemeente. Zo valt een rustgevende fotocollage van fotograaf Luc Bohez met een aantal prachtige beelden van het typische groene landschap in het Groene Kwadrant onmiddellijk op.
 
Met een betere ergonomie door aangepast meubilair, meer werkruimte en een aangenamere werksfeer werd bij de modernisering ook gedacht aan het welzijn van het personeel op het werk. Ook zijn de diensten die het meest in contact komen met de bevolking zoals rijbewijzen, strafregister, burgerlijke stand en bevolking, communicatie en vrije tijd voortaan samengebracht op het gelijkvloers.
 
In de derde en laatste fase van de renovatie wordt de rechtervleugel aangepakt. Hierin worden nu nog een refter, een extra bureau, een keuken, aangepast sanitair met een toilet voor mensen met een beperking en een vergaderzaal voorzien. Op termijn worden ook nog de raads- en trouwzaal aangepakt met een nieuw dak, isolatie en een lift.
 
Van de officiële ingebruikname maakte burgemeester Kris Poelaert ook gretig gebruik om de eerste mobiele app van de provincie voor te stellen. Hiermee zet Herne opnieuw een stap vooruit in een betere dienstverlening naar de bevolking toe.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief