HERNE - Voorzitter kerkfabriek viert goud

C21

HERNE - Voorzitter kerkfabriek viert goud

Dsc01552
In de feestzaal De Egelantier vierden Honoré Van Ongeval (80) en Jeannine Swaelens (78) samen met familie en vrienden hun gouden huwelijksjubileum - Foto's © Dechuyffeleer
 
Dsc01558
De families van Honoré Van Ongeval en Jeannine Swaelens - © Deschuyffeleer
 
Collage_honor__en_jeannine
Honoré Van Ongeval en echtgenote Jeannine Swaelens samen met hun kinderen Johan, Els, Koen, Geneviève en kleinkinderen Anke, Wouter en Severine - © Deschuyffeleer
 

In de feestzaal De Egelantier vierden Honoré Van Ongeval (80) en Jeannine Swaelens (78) samen met familie en vrienden hun gouden huwelijksjubileum. Met een projectie van fotomateriaal gaande van de tijd van toen tot nu wisten de kinderen Johan en Koen, hun partners en hun kinderen de levensloop van hun ouders perfect weer te geven. Honoré was al die jaren actief in Herne als fruitkweker en heel bedreven in de wereld van het LRV-sportpaard. Jeannine, afkomstig uit Huizingen, bewandelde een vlekkeloos parcours in het H. Hartcollege in Halle eerst als lerares en  daarna als werkmeesteres van de technische- en beroepsafdeling.

“Als we elkaar hebben leren kennen, nu een kleine 52 jaar geleden, waren wij beiden de bakvisjaren al ontgroeid”, vertelt Honoré. “Het is dankzij een paar zussen die ook lesgaven aan het H. Hartcollege dat ik in contact kwam met mijn toekomstige bruid. Uit een gezin komen met tien kinderen heeft ook zo zijn voordelen”, voegt hij er met een knipoog aan toe. Na een verkering van iets meer dan een jaar werd er getrouwd, iets wat in die tijd de normaalste gang van zaken was.
Na een zestal jaar te hebben ingewoond bij de familie Van Ongeval op de hoeve Godselbos vond het stel de tijd gekomen om een eigen nest te bouwen. De Druimerenstraat, op een steenworp van het ouderlijk huis en in de onmiddellijke omgeving van de fruitplantage, werd hun nieuwe thuis. Uiteraard was ook hier het paard nooit ver weg. “Als commandant van de plaatselijke ruitervereniging en tevens bestuurslid van de Landelijke Ruitervereniging is het leven van mijn man niet altijd over rozen gelopen”, vertelt Jeannine. “Zo wist men in Leuven beslist de nagel op de kop te slaan met de bewering dat Honoré’s beroep bij de paarden was te vinden en zijn hobby fruitkweker was”.
Mettertijd werd het gezin Van Ongeval - Swaelens uitgebreid met de twee zonen Johan en Koen. Johan ging zijn heil zoeken in de medische wereld en Koen werd leraar lichamelijke opvoeding. Dat Koen ook gebeten is van de paardenmicrobe staat buiten kijf. In bijberoep is hij dan ook de trotse uitbater van de stoeterij Godselbos die hij inplantte net naast de ouderlijke woning, zodat ook Honoré steevast ook hier een oogje in het zeil kon houden en nog steeds houdt. Samen met hun echtgenotes Els en Geneviève werd de familie inmiddels uitgebreid met Anke(19), Wouter (17) en Severine (12).

Tot op vandaag is Honoré, naast nog occasioneel bezig met paarden, ook nog voorzitter van de kerkfabriek en actief lid van Ziekenzorg en het Legatokoor. Jeannine blijft inmiddels dan weer en nog steeds de huishoudelijke spil van de familie. Haar vrije tijd vult zij op met heel wat lectuur.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief