HERNE - LG-Senioren Pajottenland houden het gezellig

C21

HERNE - LG-Senioren Pajottenland houden het gezellig

Dsc01593
Het bestuur van de Landelijke Gilden Senioren Pajottenland: Richard Van Hamme, Felicien Van Schepdael, Gaston Smeets, Walter Huybrecht, Alexis Suenens, Jeroom Wellemans, Jean De Troch, Pierre Dedobbeleer en André Dekens - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc01595
Louisette Nechelput uit de Huttestraat in Pepingen - © Deschuyffeleer
 
Dsc01596
© Deschuyffeleer
 
Dsc01597
© Deschuyffeleer
 
Dsc01604
Uit een rijkvoorziene prijzentafel koos de winnares voor een assortiment Kartuisbier, kwestie van thuis nog wat te kunnen navieren - © Deschuyffeleer
 

In restaurant-feestzaal De Egelantier hield de afdeling Senioren Pajottenland van de Landelijke Gilden haar herfstbijeenkomst. Met het motto ‘Samen beleef je meer’ van de Landelijke Gilden in het achterhoofd daagden ruim100 leden en sympathisanten op voor de andermaal bijzonder leuke bijeenkomst. De afdeling richt zich tot de 60-plussers en hun vrienden uit de ware Pajotse gemeenten rond Herne.

Het stramien van de succesrijke halfjaarlijkse bijeenkomsten ligt vast. Naast een uiteenzetting zijn er ook steevast een quiz en een rijke koffietafel waarna het geheel wordt afgesloten met een gezellige babbel. Er werd indertijd mede nog onder de impuls van wijlen presentator Danny Dehandschutter gestart met een bijeenkomst in het Warandehof in Oetingen.
 
Deze keer was het dokter Wini Caers die een boeiende voordracht wist te geven over maag-, darm- en spijsverteringsproblemen. De talrijke vragen uit het publiek toonden aan dat haar exposé met meer dan gewone belangstelling werd gevolgd.
 
De quiz was dan weer een kolfje naar de hand van Louisette Nechelput uit de Huttestraat in Pepingen, die als enige deelnemer alle 12 vragen correct wist te beantwoorden. Met haar alerte geest gaf zij aan onder meer alles te weten over de Belgische medaillewinnaars op de jongste Olympische Spelen, de nieuwe verblijfplaats van Michele Martin en de ligging van de hoofdzetel van verschillende grote  bedrijven die in ons land actief zijn. Op de vraag of een nachtwaker die overdag sterft recht heeft op pensioen liepen wel enkele verrassende antwoorden bij de jury binnen.  Uit een rijkvoorziene prijzentafel koos de winnares voor een assortiment Kartuisbier, kwestie van thuis nog wat te kunnen navieren.
 
‘Dat onze groep de wind in de zeilen heeft blijkt telkens uit de grote opkomst voor onze organisaties. Naast twee halfjaarlijkse bijeenkomsten pakken wij ook steeds uit met een groepsreis”, zegt voorzitter Richard Van Hamme uit Heikruis. “Voor de thema’s van onze vergaderingen kiezen wij doorgaans voor land- en tuinbouwgerelateerde of voor leeftijdsgebonden materies en dat, samen met het ontspanningsgedeelte, blijkt best aan te slaan bij leden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief