HERNE - Jonge studente vervangt burgemeester voor één dag

C21

HERNE - Jonge studente vervangt burgemeester voor één dag

Dsc01647
de hoofdbibliothecaris van de Zuiddaqg: gemeentelijke bibliotheek Nelly Wijns en burgemeester Kris Poelaert kregen de assistentie van Anna Schreurs van het Heilig-Hart college uit Halle en Viky Desmadryl van het Sigo! Lennik - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc01649
Donderdag 18 oktober 2012 - Zuiddag - © Deschuyffeleer
 
Zuiddag_2012
 

Ook in Herne is de 6de editie van Zuiddag niet ongemerkt voorbij gegaan. Zo kregen de hoofdbibliothecaris van de gemeentelijke bibliotheek Nelly Wijns en burgemeester Kris Poelaert de assistentie van Viky Desmadryl van het Sigo! Lennik en Anna Schreurs van het Heilig-Hart college uit Halle die voor één dag onder de noemer van Work for Change hun taken figuurlijk overnamen. Het loon die ze hiervoor ontvangen oftewel 40 euro staan ze af aan een jongerenproject in de sloppenwijken van Caracas, de hoofdstad van Venezuela.

Zuiddag is een solidariteitscampagne die jongeren wil sensibiliseren voor de mindergunstige leef- en studiemogelijkheden van hun Zuiderse leeftijdsgenoten. Zo omvat de  campagne 2012 van vzw Zuiddag  dan ook  twee delen: het informatieve gedeelte en de werkdag. Zuiddag wil zo in de eerste plaats een interesse voor internationale aangelegenheden creëren bij Belgische leerlingen, door hen informatie te geven en hen de kans te geven om zich in te spannen voor verandering. Door lokale jongereninitiatieven in het Zuiden van de wereld te ondersteunen, willen zij een bijdrage leveren aan het veranderen van de situatie van vandaag en zo concreet de Venezolaanse jongeren hun toekomst meer in handen te nemen.
Sinds het begin van het schooljaar werkten meer dan 140 scholen uit Vlaanderen en Brussel mee aan de campagne met apotheose de Zuiddag/werkdag van donderdag 18 oktober .  Vooraf maakten de ruim 10000 leerlingen van de 2 laatste jaren uit het secondair onderwijs kennis met de leefwereld van hun Zuiderse leeftijdsgenoten die in België op tournee waren.  “Wat mij het meest is bijgebleven uit de gesprekken die wij konden voeren met de Venezuelaanse jongeren is dat zij met heel weinig ook gelukkig kunnen zijn.  Zo zien zij het feit dat zij ’s avonds nog alle familieleden terug zien als een positief uitgangspunt om de volgende dag er met blij gemoed terug tegenaan te gaan” vertelt de 16-jarige Anna  “zo iets is voor ons een evidentie”.
Beide jonge dames waren dan ook enthousiast over het positief respons vanwege beide gemeentelijke diensten. Met een knipoog voegde Anna nog aan toe dat een politieke carrière haar wel aanspreekt. “Ik heb nu zeker en vast nog niet de ambitie om ooit burgemeester te worden maar een job in een sector die natuur, milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt zie ik perfect zitten”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief