HERNE – Annelies Desmet neemt zeker mandaat op

C21

HERNE – Annelies Desmet neemt zeker mandaat op

10
Annelies Desmet - © Deschuyffeleer

Dat verkozen worden soms ook neveneffecten kan meebrengen, daar weet CD&V-kandidate Annelies Desmet, overigens in volle verkiezingsstrijd ook nog mama geworden, best over mee te spreken. Zij moet nu uitmaken of zij haar mandaat in de gemeenteraad al dan niet opneemt, wat in affirmatief geval het einde van haar job als bediende op de gemeentelijke dienst Vrije Tijd uitmaakt.

Bij de verkiezingen kreeg Annelies Desmet, die voor de eerste keer aan de verkiezingen deelnam, meteen 421 rode bolletjes achter haar naam, goed voor een zitje in de gemeenteraad. Als medestichtster van Jong CD&V was zij één van de vier jongeren op de lijst, die overigens ook allen verkozen werden. Toch schijnt haar besluit al vast te staan en kiest zij vanaf Nieuwjaar voor haar mandaat.
 
“Het is altijd al mijn bedoeling geweest dit jaar uit te kijken naar een andere jobuitdaging. De geruchten als zou ik ontslagen zijn of mijn mandaat niet te zullen opnemen stroken beide niet met de waarheid”, zegt de kersverse mama. “Begin november ga ik opnieuw nog voor een tijdje aan de slag op het gemeentehuis. Ik hoop zo nog een aantal belangrijke dossiers te kunnen afwerken”.
 
Op de dienst Vrije Tijd waar Annelies Desmet haast 8 jaar werkzaam zal geweest zijn, had zij een heleboel zaken om handen zoals jeugd, cultuurkorting, informatie en communicatie, toerisme, ontwikkelingssamenwerking en middenstand. Het gemeentebestuur kijkt dan ook nu al uit voor de vervanging van het nieuw raadslid.
 
Annelies Desmet steekt haar toekomstplannen niet onder stoelen of banken: “Ik ben opnieuw op zoek naar een job met heel wat variatie en uitdagingen. Ik moet pas in december een beslissing nemen. Ik zou het niet fair vinden ten opzichte van de kiezers dat ik mijn mandaat niet zou opnemen. Dus snel een andere job vinden is de boodschap. In het Pajottenland blijven is overigens geen must”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2012
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief