HERNE – Babbelkwadrant krijgt provinciale subsidie

C21

HERNE – Babbelkwadrant krijgt provinciale subsidie

Babbelkwadrant_krijgt_provinciale_subsidie
Babbelkwadrant - Foto © Deschuyffeleer
 

Als een project dat het Vlaams karakter van de provincie Vlaams-Brabant benadrukt krijgt Babbelkwadrant, de tweewekelijkse bijeenkomsten voor anderstaligen om Nederlands te spreken, van de provinciale deputatie een subsidie van 2 000 euro. De adviescommisie vond het Babbelkwadrant “een zeer waardevol initiatief dat inspeelt op de behoeften om oefenplaatsen te creëren voor anderstaligen. Het project werkt bovendien zowel integratie- als gemeenschapsbevorderend”.

Het was het gemeentebestuur met burgemeester Kris Poelaert op kop die het voortouw nam om aansluitend op het opstarten van de cursussen Nederlands voor anderstaligen ook een forum op te richten waar de cursisten hun opgedane taalervaringen aan de praktijk zouden kunnen toetsen. Het project in samenwerking met GLTT kreeg de benaming Babbelkwadrant mee, een allusie op de mogelijkheid de taalvaardigheden van de cursisten in het Groene Kwadrant van Herne te ontwikkelen.
 
Momenteel ligt de eerste proefperiode van 6 maanden achter de rug. Het Babbelkwadrant is dan ook voor de anderstaligen de ontmoetingsplek bij uitstek geworden waar iedereen uitsluitend Nederlands spreekt. Ook alle anderstalige inwoners in de gemeente werden trouwens aangeschreven om iedere twee weken in het Babbelkwadrant hun kennis van het Nederlands bij te schaven. Zo waren ook de leden van de cultuurraad geregeld aanwezig om een vlotte communicatie te stimuleren, de anderstalige dorpsgenoten te helpen integreren en bruggen te bouwen naar andere culturen.

Gelet op het succes van de eerste reeks ontmoetingen kan nu met de financiële inbreng van de provincie het project aangehouden worden voor minstens één jaar.        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief