HERNE – Aartsbisschop dient H. Vormsel toe

C21

HERNE – Aartsbisschop dient H. Vormsel toe

Img_1526
Naamopgave van de vormelingen tijdens de zondagse Eucharistieviering - Foto's © Deschuyffeleer
 
Img_1527
Naamopgave van de vormelingen tijdens de zondagse Eucharistieviering - © Deschuyffeleer
 
Img_1522
Als teken van hun voornemen het Vormselsacrament te ontvangen kregen de kinderen al één per één een kruis als geschenk - © Deschuyffeleer
 
Img_1524
© Deschuyffeleer
 
Img_1528
Aan het eind van de eucharistieviering een woordje van dank aan de vrijwilligers die zich inzetten voor de opkuis van de St-Niklaaskerk. Als dank ontvingen zij een presentje uit de handen van de voorzitter van de Kerkfabriek Eddy Wayteck - © Dechuyffeleer
 

Het is aartsbisschop André Joseph Léonard die op zaterdag 24 november in de St-Niklaaskerk in Herfelingen het H. Vormsel toedient aan de vormelingen van de parochies Herne, Herfelingen, Kokejane , St-Pieters-Kapelle en Vollezele. Voor de goed 30 kinderen die voor het merendeel eerder dit jaar hun Plechtige Communie deden wordt dit zo waar een uitzonderlijke heuglijke gebeurtenis die hen allicht hun gans leven zal tekenen en bijblijven.

Het was een trotse pastoor Kris Meskens die ter gelegenheid van de formele Naamopgave van de vormelingen tijdens de zondagse Eucharistieviering het nieuws mocht aankondigen. Als teken van hun voornemen het Vormselsacrament te ontvangen kregen de kinderen al één per één een kruis als geschenk.
 
Het toedienen van het H. Vormsel Herfelingen door de aartsbisschop kadert in het werkbezoek dat monseigneur André Joseph Léonard van 23 tot 28 november brengt aan het nieuw samengesteld dekenaat Lennik, dat voortaan de parochiefederaties van Roosdaal, Herne, Gooik-Pepingen en Lennik omvat, goed voor in totaal 27 parochies.
 
Inmiddels werd door het dekenaat reeds een druk programma voor het bezoek samengesteld. Zo leidt de kennismaking met de parochies in het Pajottenland, naast de vele pastorale contacten ook langs de kaashoeve in Bever, de zuivelfabriek Olympia in Herfelingen, de St-Pieterkerk in St-Pieters-Kapelle, het Pervivo-bos op Kester-Heide evenals de home Zonnestraal en het St-Godelieve-Instituut in Lennik.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief