HERNE - Klein en groot nieuws uit de gemeenteraad

C21

HERNE - Klein en groot nieuws uit de gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad

Begrotingswijzigingen

Zowel in de gewone als in de buitengewone dienst keurde de gemeenteraad de begrotingswijzigingen goed. De wijziging in de buitengewone dienst vond echter geen afdoende genade in de ogen van de Open Vld-oppositie. Fractieleider Nestor Cochez en zijn twee partijgenoten onthielden zich dan ook bij de stemming.
 
Mede door de inbreng van het algemeen positief resultaat van de begrotingsrekening voor 2011 vastgesteld op 4 304 534 euro kan Herne nu in de gewone dienst nog aanspraak maken op een algemene reserve van 3 512 220 euro. Het geraamd negatief resultaat voor 2012 bedraagt nu wel 792 314 euro tegenover 686 659 eerder.
 
In de buitengewone dienst wordt het algemeen negatief begrotingsresultaat voor 2011, goed voor 2 990 656 euro, omgebogen in een positief saldo van 6 343 euro. Volgens schepen voor financiën Jean-Marie Dierickx is dit onder meer te wijten aan het niet aangaan van nieuwe leningen de laatste twee jaren.
 
De besprekingen brachten wel enig animo teweeg. De Open Vld-oppositie bij monde van Nestor Cochez liet verstaan dat de gemeente geen al te grote spaarpot dient aan te leggen. Beter vond hij de gemeentelijke fiscaliteitsdruk op de inwoners te verlagen. Burgemeester Kris Poelaert en schepen Jean-Marie Dierickx gaven daarop aan dat een gemeentebestuur best een voorzichtig budgettair beleid voert om zo steeds op alles voorbereid te zijn. De noodzakelijke omvang van de gemeentelijke spaarpot zal alleszins bij de opmaak van de nieuwe begroting en het nieuw beleidsplan voor de komende legislatuur dienen te worden vastgelegd.
 
Uit de discussies bleek ook nog dat Herne momenteel een uitstaande schuld heeft van om en bij de 8 miljoen en dat burgemeester Kris Poelaert de ambitie heeft op termijn samen met zijn bestuursploeg de gemeentelijke belastingsdruk op de inwoners onder het Vlaams gemiddelde te brengen. En Thierry Deblander, het enig overblijvend oppositieraadslid in de nieuw samengestelde gemeenteraad, had dan weer bedenkingen bij het niet aangaan van nieuwe leningen juist nu de leningen vrij goedkoop uitvallen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Dechuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief