HERFELINGEN - Petanqueseizoen sluit af in de regen

C21

HERFELINGEN - Petanqueseizoen sluit af in de regen

Afsluiter_petanqueseizoen_2012_herfelingen___1_
Lutgarde Cochez, Staf Ricour, Madeleine Thiels, Jozef De Coster, Julienne Vandenborre, Jeanne Barbé, Jacqueline Raveydts, Clara Barbé, Margaretha Delmot, Ghislain Allaert, en Germaine Barbé - Foto's © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanqueseizoen_2012_herfelingen___4_
Het winnende trio: Madeleine Thiels, Jacqueline Raveydts en Roger Splingaer - © Deschuyffeleer
 

Naar gewoonte sloten ook dit jaar de Herfelingse medioren hun zomerseizoen petanquespelen af met een kleine viering in hun stamcafé De Zoete Inval.  Een flinke regenbui maakte dat de laatste speelnamiddag van het jaar al na een uurtje letterlijk en figuurlijk in het water viel. “Dat we nu over een hangar of een schuur konden beschikken” vertelt Lutgarde Cochez, “Dan zouden wij het ganse jaar door kunnen spelen. Wij blijven hopen dat er iemand ons ooit in die zin een voorstel doet”

De voorbije maanden toonde het trio Jacqueline Raveydts, Madeleine Thiels en Roger Splingaer zich de betere spelers. Zij mochten dan ook naar huis met een geschenk en de welgemeende felicitaties.
Van april tot november is het pleintje aan het kerkhof van Herfelingen nu al ruim 10 jaar de vaste rendez-vous-plaats voor een vijftiental medioren en senioren voor de wekelijkse petanquenamiddag. Het zijn Lutgarde Cochez en Ghislain Allaert die er steevast de touwtjes in handen houden en toekijken opdat alles regulier en ordentelijk verloopt. Naast het bijhouden van het scorebord en de interne rangschikking is het ook sporadisch hun taak als scheidsrechter op te treden.  Aan de verhaaltjes te horen worden er tijdens de petanquenamiddagen niet alleen balletjes gegooid maar ook flink wat plezier gemaakt.
Naast de afspraken op vrijdagnamiddag namen de petanquevrienden - zoals ze zichzelf noemen -  bijtijds deel aan vriendschappelijke wedstrijden in haast alle omliggende gemeenten. Ook tekent een delegatie telkens present op de Regionale Sportdagen Pajottenland. Niet zonder fierheid kon Lutgarde Cochez meedelen dat haar spelers heel regelmatig beslag weten te leggen op  finaleplaatsen.

 “De eerste vrijdag na Pasen ontwaken wij en beginnen wij terug aan ons volgend seizoen. Samen bewegen, samen sporten, samen een babbeltje slaan en vooral samen plezier maken dat is onze aller doelstelling. Niet alleen onze leden maar ook hun vrienden en kennissen zijn van harte welkom. Hoe meer volk hoe meer leute”, aldus het voltallig gezelschap.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief