HERNE – Groots karatetornooi zorgt voor heel wat sfeer

C21

HERNE – Groots karatetornooi zorgt voor heel wat sfeer

Dynamiccup_2012_hernekouter___11_
Luc De Smet en Patrick Maelstaf van Shotokan Herne - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_dynamic_cup_2012_hernekouter
Evelyn Naessens werd de winnaar van het tornooi. Al 2 maal opeenvolgend ging zij naar huis met de titel van beste karateka in kumite en kata en mag dus de wisselbeker Dynamic Cup behouden - © Deschuyffeleer
 
Dynamiccup_2012_hernekouter___13_
© Deschuyffeleer
 
Dynamiccup_2012_hernekouter___14_
© Deschuyffeleer
 
Dynamiccup_2012_hernekouter___15_
© Deschuyffeleer
 

De 4de editie van het nationaal karatetornooi The Dynamic Cup in een organisatie van Shotokan karateclub Herne zorgde opnieuw voor flink wat animo, geestdrift en spanning in sporthal De Hernekouter. Meer dan 200 karateka’s uit alle hoeken van het land bekampten er elkaar zowel in Kata (stijloefeningen) als in Kumite (gevecht).

Het was reeds voor de 3de keer dat het tornooi zijn beslag krijgt in Herne, waar de organiserende vereniging niet alleen kan rekenen op de steun van de bevriende karateclubs Hiryo Ninove en Taisho Lede maar ook op de zeer gewaardeerde medewerking van het gemeentebestuur en de voetbalclub. “Het opzetten van een nationaal tornooi vergt een pak financiële en logistieke inspanningen”, weet organisator Luc De Smet. “Vele organisaties dienen dan ook af te haken wegens de te hoge kosten. Maar hier in Herne loopt door al die hulp best nog van een leien dakje. Gelukkig maar en laat ons hopen dat alles zo verder mag en kan verlopen”.
 
Het tornooi gaf dit jaar kampgelegenheid aan meer dan 200 deelnemers, een derde meer dan vorig jaar. “Het succes heeft zeker te maken met de vlotte organisatie maar ook met de prachtige infrastructuur en accommodatie evenals met de mogelijkheid voor de deelnemers aan verschillende en zeker bij de jeugd ook aan evenwichtige kampen te kunnen deelnemen”, wil de organisator alleszins graag benadrukt zien.
 
Met haar 50-tal leden is Shotokan trouwens een bloeiende en zeer goed aangeschreven club in het Pajottenland. Steeds meer en meer jongeren, waarvan zeker de helft meisjes, vinden er overigens hun weg. “Zo worden de trainingen steevast bijgewoond door een 20-tal jongeren”, aldus nog Luc De Smet. “Ook kinderen met een beperking zoals autisten zijn overigens welkom. Belangrijke ingrediënten in de vorming zijn overigens zelfbeheersing, respect voor de tegenstrever, het leren kennen van het eigen lichaam en het bijbrengen van coördinatie”.
 
Voor de praktische organisatie kan de bestuursploeg van Shotokan rekenen op een grote schare medewerkers. Zo dienen voor het bijhouden van de jurering, naast de centrale tafel, ook nog eens 6 wedstrijdtafels bemand met telkens 3 personen. Daarnaast zijn er ook nog 12 scheidsrechters nodig. En ook de stand met hapjes en drankjes vergt nog ettelijke krachten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief