HERNE – Marktrotters blazen 30 kaarsjes uit

C21

HERNE – Marktrotters blazen 30 kaarsjes uit

Marktrotters_30_jaar_de_egelantier_2012__10_
Voorzitter Marktrotters Jean-Marie Paduart samen met secretaris Patrick Janssens, penningmeester Bea De Vogel, webmaster Raymond Michiels en de bestuursleden Willy De Slagmeulder, Marie-Louise Laus en Etienne Hemerijckx - Foto's © Deschuyffeleer
 
Marktrotters_30_jaar_de_egelantier_2012__12_
Luc Coppens in het gezelschap van nog 2 wandelaarsters van het eerste uur - © Deschuyffeleer
 
Marktrotters_30_jaar_de_egelantier_2012__20_
Tijdens de feestvergadering lichtte Patrick Janssens ook al een tipje van de sluier van het komend wandelseizoen - © Deschuyffeleer
 
Marktrotters_30_jaar_de_egelantier_2012__23_
Een presentje voor de 30ste verjaardag van de Marktrotters - © Deschuyffeleer
 
Spider_tjakka
Ronny Duhau (alias Tjakka) die samen met en Michel Charmant deel uitmaakt van The Fellows, de vaste begeleiders van Henri Spider - Zij zorgden voor 'amuzement' tot in de vroege uurtjes - © Deschuyffeleer
 

Met goed 150 waren zij om samen met het bestuur de 30 verjaardagskaarsjes van wandelclub De Marktrotters uit te blazen tijdens een feestvergadering in restaurant-feestzaal De Egelantier. Voorzitter Jean-Marie Paduart, inmiddels 12 jaar succesrijk aan het bewind, toonde zich met zijn bestuursploeg dan ook bijzonder opgetogen over de talrijke opkomst.

Toen Jean-Marie Paduart begin 2000 de voorzittersfakkel overnam wist hij maar al te goed met welke mensen hij voortaan in zee wilde gaan om de tanende wandelclub een boost te geven. Samen met secretaris Patrick Janssens, penningmeester Bea De Vogel, webmaster Raymond Michiels en de bestuursleden Willy De Slagmeulder, Marie-Louise Laus en Etienne Hemerijckx toverde hij in een mum van tijd de zieltogende vereniging om in een trendy wandelclub met meer dan 200 leden.
 
“Nieuwe leden zijn steeds welkom maar wij zoeken niet per sé naar een forse uitbreiding van ons ledenbestand”, licht de voorzitter de visie van zijn bestuur toe. “Nu zijn wij nog een familiale club waar iedereen elkaar nog bij voornaam aanspreekt en dat houden wij graag zo”. Dat de clubleden echt wel van de wandelsport houden blijkt uit de cijfers. “Gemiddeld stappen onze leden zo’n 1000 km op jaarbasis en dat nog meestal in clubverband”, aldus nog voorzitter Paduart.
 
Tijdens de feestvergadering lichtte Patrick Janssens ook al een tipje van de sluier van het komend wandelseizoen. “Ook nu weer staan onze klassieke wandeltochten op het programma met de Kriek- en Mattenwisselbekertochten op zondag 10 maart, de Urbanustochten op zondag 21 juli en de Eindejaarstochten op zondag 15 december. Daarnaast staan er ook nog 4 uitstappen met de bus, waarvan één naar Zeeland, en zelfs één met de trein naar Welkenraedt op het programma evenals een wandelweekend in het Duitse Herne, waarmee het gemeentebestuur allicht de intentie zal hebben om mee te verbroederen. En ook mogen wij onze 9-daagse wandelreis naar Tsjechië niet over het hoofd zien”.
 
Dat het intern regelmatigheidscriterium aanslaat bij de leden bewijzen de 56 geklasseerden, overigens allemaal aanwezig op de bijeenkomst. “Het criterium is niet gebaseerd op het aantal afgelegde kilometers maar wel op een puntensysteem voor de deelnames aan wandeltochten en voor de medewerking bij de eigen organisaties”, verduidelijkt de voorzitter. Zo klasseerden Johnny Van Der Schueren en Freddy Vanderroost zich als koplopers met nagenoeg 2000 punten en meer dan 4000 kilometer wandelplezier.
 
De eerstkomende organisatie van de Marktrotters dit kalenderjaar nog, de Eindejaarstochten, gaat door op zaterdag 15 december met als uitzonderlijke uitvalsbasis de St-Jozefzaal in het Hals gehucht Essenbeek.        
Meer informatie op www.marktrotters.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief