HERNE – Boze boeren houden halt bij Olympia

C21

HERNE – Boze boeren houden halt bij Olympia

Boerenbetoging_omympia_herfelingen_deschuyffeleer__5_
Een 50-tal boze, hoofdzakelijk Waalse melkveehouders voerden ook bij het zuivelbedrijf Olympia met hun tractoren actie tegen de Europese landbouwpolitiek die de melkquotaregeling liefst zou willen zien verdwijnen Foto's © Deschuyffeleer
 
Boerenbetoging_omympia_herfelingen_deschuyffeleer__1_
Met hun actie voor de grote betoging in Brussel wilden de landbouwers niet alleen protesteren tegen de te lage melkprijzen, die zelfs niet meer kostendekkend zouden zijn - © Deschuyffeleer
 
Boerenbetoging_omympia_herfelingen_deschuyffeleer__3_
Boeren houden halt aan het zuivelbedrijf Olympia in Herfelingen - © Dechuyffeleer
 
Boerenbetoging_omympia_herfelingen_deschuyffeleer__8_
Philippe Duvivier als leider van een delegatie van de Fédération Unie de Groupements d‘Eleveurs et d’Agriculteurs, kort FUGEA - © Deschuyffeleer
 
Boerenbetoging_omympia_herfelingen_deschuyffeleer__12_
© Deschuyffeleer
 
Boerenbetoging_omympia_herfelingen_deschuyffeleer__14_
© Deschuyffeleer
 
Boerenbetoging_omympia_herfelingen_deschuyffeleer__13_
© Deschuyffeleer
 

Een 50-tal boze, hoofdzakelijk Waalse melkveehouders voerden ook bij het zuivelbedrijf Olympia met hun tractoren actie tegen de Europese landbouwpolitiek die de melkquotaregeling liefst zou willen zien verdwijnen. Dit zou dan weer tot een totale instorting van de melkprijzen leiden, althans dit beweren de actievoerders.

Met hun actie voor de grote betoging in Brussel wilden de landbouwers niet alleen protesteren tegen de te lage melkprijzen, die zelfs niet meer kostendekkend zouden zijn. Ook wilden zij druk uitoefenen op de verwerkings- en distributiesectoren tegen het uitblijven van transparantie vanuit die hoek bij de uiteindelijke prijsvorming van de landbouwproducten voor de consument.
 
Aan de actie werd deelgenomen door zowel een delegatie melkveehouders uit Ath als een delegatie van de Fédération Unie de Groupements d‘Eleveurs et d’Agriculteurs, kort FUGEA, uit de streek van Soignies en Ghislenghien als door een beperkte delegatie van het Algemeen Boerensyndicaat uit het Pajottenland. De actievoerders namen Olympia op de korrel omdat het zuivelfabriek één van de laagste prijzen uitbetaalt aan de melkproducenten. Algemeen directeur Luc Van Impe ontving een delegatie van de ontevreden boeren.  
 
Na hun actie aan Olympia planden de vastberaden boeren met hun tractoren hun opmars verder te zetten in de richting van de Europese wijk in Brussel voor de tweedaagse manifestatie van de European Milk Board. Een groep wilde alleszins vooraf ook nog via Asse langstrekken bij het groot distributiecentrum van een warenhuisketen in Zellik.
 
Door de actie diende de politie het verkeer op de gewestweg van Asse naar Edingen geruime tijd om te leiden. Ook begeleidde de politie de verschillende kolonnes actievoerders die tijdens hun verplaatsingen toch wel voor enige verkeershinder zorgden op de drukke gewestweg.   
 
De actie gebeurde haast gelijktijdig met het bezoek van aartsbisschop Léonard aan Olympia. De landbouwers lieten dit bezoek evenwel ongemoeid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Dechuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief